NEREŠENO PITANJE: Ukrajinski ambasador razgovarao sa Biserom Turković o aferi IKONE
Lavrov i Dodik, Foto: printscren

i dalje se o tome priča

NEREŠENO PITANJE: Ukrajinski ambasador razgovarao sa Biserom Turković o aferi IKONE

Reč je o ikoni, koju je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu prilikom njegove posete Republici Srpskoj i Sarajevu...

Objavljeno:

Ambasador Ukrajine za Hrvatsku i BiH Vasilj Kirilič razgovarao je danas u Ministarstvu spoljnih poslova BiH sa ministarkom Biserom Turković, a, kako prenose sarajevski mediji, tema njihovog razgovora je bila ikona.

Reč je o ikoni, koju je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu prilikom njegove posete Republici Srpskoj i Sarajevu.

Pozivajući se na nepotvrđene informacije, sarajevski Avaz piše da je ukrajinski diplomata predložio da se u BiH pošalju stručnjaci iz Ukrajine kako bi se utvrdilo poreklo ikone.

Avaz piše da imaju nezvaničnu potvrdu da će se ukrajinski ambasador u Sarajevu sastati i sa glavnom tužiteljkom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić. Sastanak je planiran u 13 sati u ovoj pravosudnoj instituciji.

Dodik je ranije rekao da će ikona, koja je vraćena iz Moskve, biti vraćena vlasniku, koji ga je zamolio da je preda Lavrovu.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.