POSLE NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U POSUŠJU: Sve oči uprte u veštake iz Sarajeva - jedna stvar zanima sve
Čekaju se rezultati veštačenja, Foto: Facebook

TUGA

POSLE NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U POSUŠJU: Sve oči uprte u veštake iz Sarajeva - jedna stvar zanima sve

Podsećamo, 2. januara je u mrtvačnici Bijeli Brijeg urađena je obdukcija tela svih osmoro mladih Posušaka

Objavljeno:

U Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona i dalje čekaju rezultate veštačenja nezapamćene tragedije, koja je na novogodišnje jutro odnela osam mladih života.

Ovu informaciju portvrdio je za Avaz Borislav Čuljak, postupajući tužilac. On je podsetio da se čekaju toksikološka i hemijska veštačenja, kao i ona protivpožarne i mašinske struke.

- Kada dobijemo rezultate svih veštačenja, tek tada ćemo moći tačno da utvrdimo uzrok smrti, kao i sve okolnosti koje su dovele do tog tragičnog slučaja - rekao je Čuljak.

Podsećamo, 2. januara je u mrtvačnici Bijeli Brijeg urađena je obdukcija tela svih osmoro mladih Posušaka, a na analizu su poslani uzorci krvi i urina, kako bi se pouzdano utvrdilo je li uzrok smrti, kako na to sve ukazuje trovanje ugljenmonoksidom.

Takođe, 5. januara su u kobnoj vikendici izvršena protupožarna i mašinska veštačenja agregata, šporeta na drva i dimnjaka.

Iako se pretpostavlja da su nesretni mladići i devojke udisali ugljenmonoksid iz ispušnih plinova agregata, ipak, u okviru istrage, a s ciljem potpunog rasvetljavanja svih okolnosti, naloženo je da se izvrši provera tehničke ispravnosti dimnjaka i šporeta.

U ovoj tragediji koja je duboko potresla celu BiH, ali i region živote su s nepunih 20 godina izgubili Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.