TO JE PATOLOŠKO POLITIČKI: Dodik reagovao na prigovore iz Sarajeva povodom dana Republike Srpske!
Dodik, Foto: Youtube prtscr / RTRS

milorad dodik

TO JE PATOLOŠKO POLITIČKI: Dodik reagovao na prigovore iz Sarajeva povodom dana Republike Srpske!

Prigovori koji povodom Dana Repubike dolaze iz Sarajeva, kazao je, imaju patološki politički karakter

Objavljeno:

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će Republika Srpska nastaviti da obeležava 9. januar - Dan Republike, jer je tada formirana i to ne može biti promenjeno.

"Povodom obeležavanja 9. januara - Dana Republike Srpske čujemo odavno poznate stavove kojima pojedinci pokušavaju da ospore ovaj datum. Taj datum je nešto što ostaje zauvek i što traje, kao što će trajati Republika Srpska", rekao je Dodik.

Dodao je da ostala dva člana Predsedništva, Željko Komšić i Šefik Džaferović, smatraju da imaju pravo na to, iako to nije stvar Predsedništva BiH.

Dodik je istakao da su inkvizitori međunarodne zajednice u Ustavnom sudu BiH tradicionalno usmerni protiv Srba.

"Značaj 9. januara - Dana Republike ostaće snažno utisnut u našem narodu. To je iskazano i ove godine kada su mnogi naši građani isticali zastave na svojim stanovima, kućama, balkonima i automobilima, praznik je proslavljen u krugu porodice i nema mogućnosti da ova činjenica bude promenjena", kazao je Dodik u izjavi za Srnu.

Prigovori koji povodom Dana Repubike dolaze iz Sarajeva, kazao je, imaju patološki politički karakter.

"Svima je poznato da Ustavni sud BiH radi protiv Srba i Republike Srpske, što je potvrđeno i odlukama koje je donosio, a jedna od njih je i o 9. januaru. Ovakav Ustavni sud će razbiti BiH svojim neustavnim i kriminalnim odlukama usmerenim protiv srpskog naroda i Republike Srpske. Ovaj sud ne brani BiH, nego je ruši jer ne poštuje Ustav BiH. Sinonim za Ustavni sud BiH je političko nasilje", naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, sve odluke Ustavnog suda BiH koje su donesene protiv Republike Srpske nemaju ustavni osnov, pa tako i odluka o 9. januaru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.