SRCE DA PREPUKNE, BISKUP USRED GOVORA ZA ŠESTORO MLADIH, OSTAO NEM: Ova patnja je prevelika...
Tragedija osmoro mladih, Foto: printscreen avaz

sahrana i zadušnice mladima

SRCE DA PREPUKNE, BISKUP USRED GOVORA ZA ŠESTORO MLADIH, OSTAO NEM: Ova patnja je prevelika...

Ovoj župi je potrebna vaša molitva, vaša riječ da nas se digne malo iz ove teške tuge i teškog stanja - kazao je fra Leko

Objavljeno: 04.01.2021. 13:10h

Fra Marinko Leko, župnik u Rakitnu na početku mise zadušnice kazao je kako ni u snu nije očekivao da će biskup mostarski Petar Palić u ovakvoj nepogodi, koja je sve redom iznenadila doći u ovu oblast.

- Ovoj župi je potrebna vaša molitva, vaša reč da nas se digne malo iz ove teške tuge i teškog stanja - kazao je fra Leko.

Zahvalio se provincijalima Hercegovačke i provincije Bosne Srebrene, kao i svim sveštenicima, koji, kazao je, saosećaju patnji ove oblasti.

U svom obraćanju biskup Palić je kazao da "svi mi danas ovde okupljeni osećamo svoju nemoć".

- Pokušavamo pronaći reči koje su sposobne izreći bol i ostajemo nemi. Trudimo se ponuditi utehu roditeljima ovih mladih ljudi i ništa nam ne izlazi da usana. Gest saosećanja deluje prazno. Ova patnja je jednostavno prevelika, preteška za porodicu i previše za roditelje. Znamo često reći Bog ne daje veći krst nego što ga možemo nositi. On je to i učinio. I kao da ne znamo kako dalje, kao da nemamo više hrabrosti za život, kao da nema smisla ni iskrene nade.

Mia, Marija, Žana, Ivan, Stipe, Stipe i Mirela i Stjepan od kojih smo se oprostili jučer proslavili su Božić s porodicama. Hteli su svojom mladenačkom radošću i otvoreni budućnosti dočekati početak jedne nove godine. Međutim, smrt je pokucala na vrata i odnela ih iz naše sredine... - kazao je, između ostalog - biskup Palić.

VIŠE O TEMI POSUŠJE:

Bonus video:

(Espreso.rs/avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media