PUSTITE ME DA JE VIDIM, DA JE ZAGRLIM, VIKAO JE OTAC UGUŠENE DEVOJKE! Potresne scene ispred VIKENDICE SMRTI!
Kuća smrti u kojoj su poginuli mladi, Foto: Foto: Klix.ba/G.Š.

TUŽNO

PUSTITE ME DA JE VIDIM, DA JE ZAGRLIM, VIKAO JE OTAC UGUŠENE DEVOJKE! Potresne scene ispred VIKENDICE SMRTI!

Na Trgu hrvatskih branitelja brojni Posušaci su palili sveće, zajednički se molili i polagali cveće

Objavljeno:

U celoj BiH 2. januar proglašen je za Dan žalosti za osmoro mladih koji su preminuli u novogodišnjoj noći usled gušenja plinom. Zapadnohercegovački kanton proglasio je tri dana žalosti, a obdukcija tela tek sledi.

Više stotina stanovnika Posušja okupilo se u petak uveče u središtu ovoga zapadnohercegovačkog gradića kako bi odao počast osmoro mladića i devojaka koji su preminuli u tragediji koja se dogodila u novogodišnjoj noći.

- Pustite me da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo, zapomagao je otac jedne od devojaka koja se zajedno s još tri devojke i četiri mladića ugušila u novogodišnjoj noći.

- Ne verujemo da se ovo događa. Još jučer smo pričali, imali planove - govori prijatelj jednog od mladića.

Na Trgu hrvatskih branitelja brojni Posušaci su palili sveće, zajednički se molili i polagali cveće.

Po navodima lokalnih portala veliki broj od njih je plakao izgovarajući imena četiri djevojke i četvorice mladića koji su se ugušili u vikendici nedaleko grada u mjestu Tribistovu.

Tužiteljstvo i policija Županije zapadnohercegovačke ranije su objavili kako su se mladi Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić ugušili usled curenja plina.

Ranije su mediji navodili kako u objektu nema napajanja električne energije pa je korišten agregat, a po drugim navodima razlog smrti mogao biti biti i 'plinski top' koji se koristi za zagrejavanje prostorija.

Što je točno izazvalo njihovo gušenje znat će se nakon obdukcije koja će se sljedeća dva dana provesti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

Vlasti Županije zapadnohercegovačke sa sedištem u Širokom Bregu proglasile su trodnevnu žalost, a Veće ministara BiH odredilo je da subota 2. bude dan žalosti. Brojne poruke saučešća upućene su

Vrhosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić izrazio je sućut i suosjećanja s obiteljima unesrećenih.roditeljima.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.