UBLAŽAVANJE MERA! Ugostiteljski objekti ponovo će raditi, đaci se vraćaju u škole, ali ima 1 CAKA!
Kafići, ilustracija, Foto: Beta / Dragan Gojić

popuštaju

UBLAŽAVANJE MERA! Ugostiteljski objekti ponovo će raditi, đaci se vraćaju u škole, ali ima 1 CAKA!

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta danas je održao sjednicu na kojoj je donesena odluka da se postojeće mere u cilju suzbijanja širenja infekcije koronavirusom blago relaksiraju

Objavljeno:

Zbog blagog poboljšanja epidemiološke situacije Krizni štab Brčko distrikta opredelio se za ublažavanje mera. Od ponedjeljka se otvaraju ugostiteljski objekti, funkcionisaće javni prevoz, učenici se vraćaju u škole, ali policijski sat ostaje na snazi.

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta danas je održao sjednicu na kojoj je donesena odluka da se postojeće mere u cilju suzbijanja širenja infekcije koronavirusom blago relaksiraju.

Krizni štab je konstatovao da je trenutna epidemiološka situacija loša, ali da je blago poboljšanje, u vidu manjeg broja novozaraženih i hospitalizovanih, primetno u protekle dve sedmice, koliko su na snazi bile restriktivne mere koje su podrazumevale zabranu rada ugostiteljskih objekata, škola, fitnes centara, teretana...

- Policijski čas ostaje i dalje u periodu od 22 časa do 5 ujutro. Nastava u osnovnim i srednjim školama počinje 7. decembra, s tim što je potrebno izvršiti redukciju đaka, na način da se veći razredi, koji imaju više od 15 učenika, podele na dva dela - rekao je Akif Pezerović, šef Odeljenja za zdravstvo Brčko distrikta.

Počeće i rad ugostiteljskih objekata s ograničenim radnim vremenom do 19 časova.

- Isto tako sve one delatnosti koje su narednom bile suspendovane moći će raditi do 19 časova i to se odnosi na sportske kladionce, kockarnice, fitnes centre, teretane i škole sporta. Takođe, javni prijevoz će se moći obavljati do 19 časova - precizirao je Pezerović, piše Klix.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.