BURNO U BiH: Dodik pozvao Incka da zajedno skinu tablu s imenom Karadžića
Milorad Dodik, Foto: AP

REAGOVAO

BURNO U BiH: Dodik pozvao Incka da zajedno skinu tablu s imenom Karadžića

Dodik je, na onlajn sastanku SB UN povodom 25. godišnjice Dejtonskog sprazuma, naglasio da ne glorifikuje ratne zločince i stradanja, da je i sam u ratu pomagao žrtvama, ali je dodao da Hag nije bio pravedan prema Srbima

Objavljeno:

Predsedavajuci Predsedništva BiH Milorad Dodik u završnom obraćanju sinoć pred SB UN, pozvao je visokog predstavnika Valentina Incka da mu se pridruži u skidanju ploče s imenom Radovana Karadžića, koja je postavljena na studentskom domu na Palama.

"Pozivam ga lično da zakaže dan i sat da dođe na to mesto gde se tabla nalazi, posmatra i bude saučesnik dok se ona skida. Ali zar mislite da je to rešenje? Tabla Radovanu Karadžiću je bila postavljena onda kada on nije bio osuđen za ratne zločine i to je činjenica. Ali Incko se počeo znojiti oko toga i mislim da je ovo fer ponuda. Kad god mi kaže da će biti na tom mestu, učinit ćemo to zajedno ili neka bira, on ili ja", kazao je Dodik, komentarišući Inckove navode da predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik SNSD na ovaj način veliča ratne zločince, preneo je portal Kliks.ba.

Dodik je, na onlajn sastanku SB UN povodom 25. godišnjice Dejtonskog sprazuma, naglasio da ne glorifikuje ratne zločince i stradanja, da je i sam u ratu pomagao žrtvama, ali je dodao da Hag nije bio pravedan prema Srbima.

"Podržavam osudu i presudu za svaki zločin koji je učinjen. Svi Srbi su presuđeni u Hagu i mislim da taj Haški tribunal prema Srbima nije bio korektan, jer je nesrazmerno malo Bošnjaka bilo pred Haškim tribunalom", kazao je Dodik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.