OVAKO JE MUSTAFA SAZNAO ŠTA GA ČEKA: Meni je doktor još kao malom detetu...
Musatafa Nadarević, Foto: Printscreen

preminuo glumac

OVAKO JE MUSTAFA SAZNAO ŠTA GA ČEKA: Meni je doktor još kao malom detetu...

"Prihvatio sam bolest kao deo života"

Objavljeno: 16:27h

Musatafa Nadarević, poznati bosanski glumac, preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini. Dijagnostifikovan mu je bio karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Da podsetimo, glumac Mustafa Nadarević saznao je nedavno da boluje od teške bolesti, a karcinom pluća nije uspeo da slomi glumčev vedar duh, već je Mustafa imao i važnu poruku tada.

Naime, glumac se sa karcinomom pluća već duže vreme, a sad je progovorio o tome za kampanju 'Udahni za život'.

- Kad sam shvatio da je to deo života, da je bolest deo života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobediti zloćudna bolest - rekao je Mustafa za Media Servis. Naglasio je tada da je, na sreću, došao na vreme na pregled.

Pušačima je poručio da ne budu primitivni kao on i da se ne plaše lekara.

- Meni je doktor još kao malom detetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vreme na preglede, jer je onda izlečenje vrlo blizu - pričao je glumac.

U ranoj fazi nema simptome pa mnogi ne budu svesni da su bolesni. Rano otkrivanje raka može spasiti živote u 80 posto slučajeva.

Mustafa glumi Izeta u seriji 'Lud, zbunjen, normalan', a scenarista Feđa Isović kaže da će se snimanje serije nastaviti.

- Serija će ići dalje dokle god Mustafa bude mogao da nosi teret teškog posla. Upravo snimamo nove epizode serije. On je sad dobrog zdravlja, dobre energije, mislim da ćemo nastaviti da radimo. Njegovi zdravstveni problemi sad su se srećom povukli i radimo punom parom - pričao je Feđa za Avaz.ba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.