OVAJ ČOVEK PO KO ZNA KOJI PUT PRETI SRBIJI I KUNE SRBE: Bićete u šoku nakon ovoga!
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, Foto: printscreen

pretnje pale ponovo

OVAJ ČOVEK PO KO ZNA KOJI PUT PRETI SRBIJI I KUNE SRBE: Bićete u šoku nakon ovoga!

Incko je, podseća se, ranije najavio da će BiH 2020. imati zakon o negiranju genocida.

Objavljeno:

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je spreman da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u toj zemlji.

Incko je to rekao za Al džaziru Balkans, a na pitanje zašto to nije učinio do sada, odgovorio da "godišnjica traje godinu dana i da to treba rešiti".

- Sve evropske zemlje imaju zakon o zabrani negiranja holokausta, u mojoj zemlji je jedan engleski istoričar dobio tri godine zatvora jer je rekao da holokaust ne postoji - naveo je Incko. Ukoliko taj zakon ne bude usvojen do 11. jula sledeće godine, Incko je kazao da je on kao visoki predstavnik sa posebnim ovlašćenjima spreman da ga nametne. - Da budemo potpuno jasni, ja sam spreman - rekao je Incko, preneo je sarajevski portal Klix. Incko je, podseća se, ranije najavio da će BiH 2020. imati zakon o negiranju genocida. Udruženje Majke Srebrenice je u julu ove godine pokrenulo peticiju kojom traže "donošenje zakona o zabrani negiranja genocida i poništenje odlikovanja ratnih zločinaca u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska". Peticiju je do sada potpisalo više od 27.500 građana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.