HITAN SASTANAK PREMIJERA U BANJALUCI: Glavna tema - KORONAVIRUS u BIH!
Na današnjem sastanku razgovarano je i o daljim aktivnostima vlada, Foto: Printscreen

dogovori

HITAN SASTANAK PREMIJERA U BANJALUCI: Glavna tema - KORONAVIRUS u BIH!

Razmenili su mišljenja o stanju javnih finansija, s osvrtom na predstojeće aktivnosti u vezi sa pripremama budžeta

Objavljeno:

Premijeri Republike Srpske i Federacije BiH Radovan Višković i Fadil Novalić razgovarali su danas u Banjaluci o merama koje vlade dva bh. entiteta preduzimaju s ciljem suzbijanja pandemije korona virusa.

Kako je saopšteno iz Vlade Srpske, na sastanku je razgovarano i o uticaju pandemije korona virusa na privredu, kao i o merama podrške koje su vlade RS i Federacije BiH donele s ciljem pomoći privrednim subjektima.

Višković i Novalić razmenili su mišljenja o stanju javnih finansija, s osvrtom na predstojeće aktivnosti u vezi sa pripremama budžeta i dokumenata ekonomskih politika RS i Federacije BiH za narednu godinu.

"Na današnjem sastanku razgovarano je i o daljim aktivnostima vlada Republike Srpske i Federacije BiH u vezi sa realizacijom velikih zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao što je izgradnja koridora 5C, te o zaštiti domaće proizvodnje", navedeno je u saopštenju.

Ukazali su i na potrebu harmonizacije svih propisa u Republici Srpskoj i Federaciji BiH koji se odnose na privređivanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.