POSLE JE DO SAME SMRTI UDARAO I UDARAO DASKOM ZA MESO: Horor u Bosni, Balkan ne pamti ovakav zločin!
Irma, Foto: printscreen

ima šizofreniju

POSLE JE DO SAME SMRTI UDARAO I UDARAO DASKOM ZA MESO: Horor u Bosni, Balkan ne pamti ovakav zločin!

Tim veštaka utvrdio da je Senad Basarić u vreme izvršenja ubistva bio smanjeno uračunljiv, ali ne toliko bitno da nije mogao da shvati šta radi

Objavljeno:

Senad Basarić optuženi za ubistvo Irme Foriću septrembru 2019. godine, u vreme izvršenja krivičnog dela bio je smanjeno utračunljiv ali ne toliko bitno da nije mogao da upravlja svojim postupcima i shvati značaj onoga što radi, konstatirao je tim veštaka Psihijajtrijske bolnice Kantona Sarajevo koji su radili i prvo veštačenje, a nakon izvršenog posmatranja optuženog u bolnici.

Tim je danas u nastavku suđenja u Kantonalnom sudu Sarajevo, utvrdio da kod Basarića postoji poremećaj ličnosti.

Mraćne sile i majka priroda

On što je intetesantno je i to što su veštaci Dževad Begić, Muhamed Ahmić i Elvedina Devović primetili nakon posmatranja optuženog u oktobru ove godine da je kod njega došlo do ispoljavanja sumanute opsednutosti mračnim silama i majkom prirodom.

Veštaci su utvrdili da je teško da je u pitanju šizofrenija jer je reč o osobi koja ima 60 godina, a bolest se javlja u adolescenciji. Međutim bilo je nedoumica kazao je Muhamed Ahmić jer je optuženi ispoljavao jake simptome šizofrenije kao što su halucinacije.

Džeavad Begić je pojasnio da ovih simptoma 2019. godine, neposredno nakon izvršenja krivičnog dela nije bilo, a da su se oni mogli pojaviti pre dva meseca kao posledica trenutne situacije u kojoj se optuženi sada nalazi.

Pojašnjavajući kako to mraćne sile utiću na Basarića, veštaci su objasnili da je opsednut time da mu neko drugi može ukrasti misli i kontrolisati ih.

Basarić se i vizuelno mnogo promenio, te drugačije izgleda nego u momentu kada je prošle godine uhapšen.

Inače, glavni pretres je danas vođen iznova zbog protoka vremena i bolesti jednog od članova veća, te je veće Kantonalnog suda bilo u izmenjenom sastavu.

Nastavak suđenja zakazan je za 23. novembar, kada će optužba i odbrana izneti završne reči.

Senad Basarić se tereti da je u vremenskom periodu od 15. do 17. septembra 2019. godine u stanu u sarajevskoj opštini Novi Grad Irmi Forić naneo teške, po život opasne telesne povrede, usled kojih je i preminula. Optuženi je 17. septembra 2019. godine u jutarnjim satima napustio stan, a uhapsili su ga 19. septembra pripadnici MUP-a KS.

U optužnici se navodi da je Basarić uhvatio Irmu za kosu, te joj glavu udarao o tvrdu podlogu. Već tada joj je naneo povrede opasne po život, ali se nije tu zaustavio, već ju je uhvatio za vrat i davio, dodatno joj nanevši teške povrede. Na kraju ju je udarcima tupim, tvrdim predmetom (najverovatnije daskom za meso) izudarao u predelu desnog uha. Sve to imalo je za posledicu smrt Irme Forić, čije je telo prekrio narandžastim peškirom i napustio stan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Dnevni Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.