DODIK SE OGLASIO NAKON PORAZA U BANJALUCI: Morate da čujete šta je IZJAVIO!
Milorad Dodik, Foto: EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

reakcija

DODIK SE OGLASIO NAKON PORAZA U BANJALUCI: Morate da čujete šta je IZJAVIO!

- Nije mi nimalo prijatna činjenica što smo izgubili Banjaluku - rekao je on, prenosi Srpska info.

Objavljeno:

U Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj danas su održani lokalni izbori na kojima se biraju novi prvi ljudi gradova i opština, kao i odbornici u lokalnim skupštinama.

Šef izbornog štaba PDP, Igor Crnadak, naveo je da je, prema njihovim prvim informacijama, Draško Stanivuković novi gradonačelnik Banjaluke, najvećeg grada u RS.

Povodom ovih navoda, oglasio se i lider SNSD Milorad Dodik.

- Nije mi nimalo prijatna činjenica što smo izgubili Banjaluku - rekao je on, prenosi Srpska info.

Dodik je naglasio da je tužan što je Igor Radojičić izgubio u trci za novi mandat gradonačelnika Banjaluke ističući da je Radojičić jedan od najboljih gradonačelnika koje je taj grad imao.

- Poštujemo izbornu volju građana, ali mislimo da je to i njihova greška - istakao je Dodik. On je dodao da se SNSD ne odriče Radojičića i da će saradnja biti nastavljena, dodajući da Banjaluka nije dobro izabrala jer je Radojičić uradio mnogo za taj grad, prenosi RTRS.

Dodik je čestitao građanima na uspešnom izbornom danu u kojem su se pridržavali mera i preporuka struke donetih u cilju sprečavanja širenja korona virusa. On je naglasio da je SNSD na prošlim izborima osvojio 40 načelničkih i gradonačelničkih pozicija, a na ovima osvojio i jedno mesto više.

- Nije fer ovo što je Banjaluka uradila Radojičiću, definitivno - ponovio je Dodik, koji je istako da politika SNSD-a neće biti politika sukoba sa novim rukovodstvom Banjaluke.

Kandidat opozicionog Pokreta za promene (PDP) za gradonacelnika Banjaluke Draško Stanivuković proglasio je ranije večeras pobedu na lokalnim izborima.

- Celoj RS želim da kažem jednu politicku činjenicu - mi smo pobedili u Banjaluci - rekao je Stanivuković novinarima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.