DODIKA UCENILI, MORAĆE DA URADI 1 STVAR: Iza svega stoji NEMAČKA!
Milorad Dodik, Foto: Printscreen/Tanjug

žeu reagovala

DODIKA UCENILI, MORAĆE DA URADI 1 STVAR: Iza svega stoji NEMAČKA!

Incko dao rok Dodiku da ukloni ploču sa imenom Karadžića!

Objavljeno:

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je u svom redovnom izveštaju Savetu bezbednosti UN najviše kritikovao srpskog člana Predsedništva BiH, izjavio je da Miloradu Dodiku ostavlja rok od šest meseci da ukloni ploču sa studentskog doma na Palama sa imenom, kako je naveo, ratnog zločinca Radovana Karadžića.

"Ako ta ploča ne bude uklonjena do maja 2021. godine, ja ću tražiti da Dodik ne može putovati u zemlje Evropske unije. Ja u tome nisam sam. Pa pre nekoliko dana je Haiko Mas, nemački ministar spoljnih poslova, rekao da za one koji veličaju ratne zločince nema mesta u EU", kazao je Incko, preneo je sarajevski portal Klix.

Žalbe HNS-a na izveštaj u UN-u ocenio je smešnim.

"Ja sam visoki predstavnik i samo predstavljam činjenice, prezentujem onako kako jeste. Možda oni sami sebi prave štetu. Jasno kažem da je bila neka misa zahvalnica za Darija Kordića, ratnog zločinca i da je on držao predavanje na fakultetu u Zagrebu", naveo je Incko.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH predstavio je u četvrtak 58. izveštaj u Savetu bezbednosti UN o stanju u BiH i, između ostalog, naglasio da u toj državi i dalje traju pretnje secesijom, blokade na državnom i federalnom nivou, što ne doprinosi kretanju zemlje napred ili poboljšanju života građana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.