OD DANAS OBAVEZNE MASKE I NA OTVORENOM, NOVU MERU JE OBAVEZNO POŠTOVATI: Počinje kažnjavanje za neposlušne!
Maske u Republici Srpskoj, Foto: Ana Paunković

srpska uvela

OD DANAS OBAVEZNE MASKE I NA OTVORENOM, NOVU MERU JE OBAVEZNO POŠTOVATI: Počinje kažnjavanje za neposlušne!

Srpska uvela niz strogih mera

Objavljeno:

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj povodom pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom na kojoj su donesene nove mere.

Ministar zdravsta RS Alen Šeranić saopštio je građanima da su ove mere donesene s ciljem smanjenja i zaustavljanja širenja virusa.

Prva mera je zabrana izvođenja muzike uživo u ugostiteljskim objektima gde se služi piće i hrana.

Druga mera koja će biti na snazi do 16.11. jeste ograničenje privatnih okupljanja na 10 osoba, a to važi za okupljanja poput venčanja, slava, krštenja i slično. Dakle reč je o zabavama ili događajima na privatnim posedima.

U Republici Srpskoj uvodi se obavezno nošenje maski na otvorenom, a postoji izuzetak u tri slučaja; deca do 7 godina, osobe s posebnim potrebama i osobe koje obavljaju fizičke radove i sportske aktivnosti u okviru sportskih objekata.

Štab za vanredne situacije je doneo preporuku svim poslodavcima, u javnom i privatnom sektoru, da uvedu režim rada od kuće, gde god je to moguće uspostaviti.

Ministar Šeranić je kazao da je privatna okupljanja potrebno svesti na minimum, izbegavati sva okupljanja i poštovati ostale mere.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.