VUJOVIĆ ŠOKIRAO SVEDOČENJEM: Tvrdi da je pred lokalne izbore 2016. naručeno ubistvo Vukote Govedarice
Šokantni navodi, Foto: Printscreen/Youtube

NAVODI

VUJOVIĆ ŠOKIRAO SVEDOČENJEM: Tvrdi da je pred lokalne izbore 2016. naručeno ubistvo Vukote Govedarice

Prema Vujovićevim tvrdnjama, upravo se njemu i Bajčetiću nudilo da „pripreme teren“

Objavljeno:

Miljan Vujović, optuženi za ubistvo Petra Bajčetića u septembru 2016. godine u Bileći, tokom svedočenja u Okružnom sudu Banjaluka, izneo je šokantne navode o navodnom „naručivanju ubistva Vukote Govedarice“ pred lokalne izbore te godine.

Prema Vujovićevim tvrdnjama, upravo se njemu i Bajčetiću nudilo da „pripreme teren“ .

Govedarica je u to vreme bio šef Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS, da bi već nekoliko dana nakon oktobarskih izbora preuzeo funkciju predsednika stranke, sa koje se u to vreme povukao Mladen Bosić, prenosi Mondo.

– Trebalo je da ja i Petar Bajčetić pripremimo teren za ubistvo Vukote Govedarice, a doći će ljudi da to odrade – izjavio je Vujović.

U prilog svojim tvrdnjama, on je sudu ponudio i kontakt telefone poslovnih prostora u Gacku, odakle je i Govedarica, a u kojima je navodno trebalo da bude organizovano ili izvršeno ovo krivično delo, te je predsednik sudskog veća Blagoje Dragosavljević te brojeve i zapisao.

Kao osumnjičene koji se mogu dovesti u vezu sa ovakvim namerama, Vujović je označio i neke stranačke funkcionere iz Hercegovine, te u to vreme visokopozicionirane ljude u Graničnoj policiji BiH…

– Bave se politikom, a između ostalog i naručivanjem ubistava, a naručili su i moje ubistvo – izjavio je Vujović.

U kritično vreme on je bio fizičko obezbeđenje na predizbornim skupovima SDS-a, a kobnog dana kada je ubijen Bajčetić, bio je na skupovima u mestima Mirilovići i Preraca.

Tvrdi i da je nakon toga otišao u Mostar i tamo, kako je izjavio, „saznao za ubistvo Bajčetića“.

Vujović je nakon ubistva dve godine bio u bekstvu, a uhapšen je junu 2018. godine u Beogradu na osnovu međunarodne poternice i to sa lažnim dokumentima.

U sudnici je izjavio da nije želio da bude uhapšen u BiH, jer je strahovao da će ga policija ubiti prilikom hapšenja.

– Gledao sam svojim očima kako ubijaju nekoga, a na sudu sve preokrenu – rekao je Vujović.

– Koga? – upitala ga je republički tužilac Svetlanka Bijelić.

– Moga brata! – rekao je Vujović.

Podsećamo, njegovog brata Radenka Vujovića ubio je pripadnik Granične policije BiH tokom akcije presecanja šverca u martu 2006. godine.

– Računao sam da ću biti uhapšen kad – tad, ali nisam se predao, niti sam imao nameru da se predam. Znao sam da, kada se radi preko policije, obično se sve rešava prilikom hapšenja. Nisam hteo da izgubim glavu na tako glup način, da budem kao ‘ćevap na tanjiru'… Sve mi je bilo jasno, kako je bilo naručeno ubistvo Vukote Govedarice, onda ubijen Petar, ubiće i mene – kazao je između ostalog Vujović tokom unakrsnog ispitivanja.

Petar Bajčetić ubijen je 19. septembra 2016. godine. Upucan je iz pištolja ispred zgrade u kojoj je stanovao, a od zadobijenih povreda podlegao je prilikom transporta ka Kliničkom centru u Podgorici.

Prema navodima optužnice, Vujović se tereti da je tokom prve polovine septembra 2016. godine, na području Bileće, organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj vršenje krivičnih dela iznude i otmice. Članovi su postali Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedna, za sada, neidentifikovana osoba.

U optužnici stoji da je „potom je osmislio plan da zajedno sa Radmilovićem, Dendom i još jednim nepoznatim licem otme, a zatim i ubije Petra Bajčetića zbog međusobnih neraščišćenih odnosa, koji je i realizovan“.

Protiv članova ovog udruženja postupci su već pravosnažno okončani. Radmilović je osuđen na 16 meseci zatvora, Denda na 13 meseci, Bjelica na godinu dana, a bivši policajac MUP-a RS Dragan Šarenac na šest meseci jer je pomogao u uklanjanju tragova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.