VELIKE TENZIJE U SARAJEVU, SASTANAK PREDSEDNIŠTVA BIH: Na stolu je PRIZNANJE KOSOVA, ali ni druga TEMA nije NAIVNA!
Džaferović i Komšić su ranije rekli da neće podržati Dodika, Foto: EPA/FRANCISCO SECO

frka

VELIKE TENZIJE U SARAJEVU, SASTANAK PREDSEDNIŠTVA BIH: Na stolu je PRIZNANJE KOSOVA, ali ni druga TEMA nije NAIVNA!

Nakon izjašnjavanja o toj temi, sledi i druga vanredna sednica Predsedništva BiH

Objavljeno:

Mediji prenose da će se danas na sastanku Predsedništva BiH raspravljati o priznanju tzv. Kosova i o preseljenju ambasade BIH u Jerusalim.

BIH nije priznala nezavisnost Kosova, jer se tome protivi srpska strana.

Predlog da se na sednici Predsedništva BiH nađe priznanje Kosova dao je hrvatski član Predsedništva Željko Komšić, nakon što je srpski član Predsedništva Milorad Dodik predložio da se raspravlja i o preseljenju ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim.

Vest su preneli skoro svi prištinski mediji, dok sarajevski Klix.ba navodi da je predsedavajući Predsedništva BiH, iz redova Bošnjaka, Šefik Džeferović, zakazao za danas tri sednice Predsedništva, jednu redovnu i dve vanredne.

Redovna je zakazana za danas u 11 h i na njoj bi trebalo da se raspravlja o najvažnijim temama koje se tiču BiH: poput pandemije koronavirusa, EU integracije, realizacije reformi NATO-a, ilegalnih migracija, trgovini ljudima i inicijativi o stavu za "Mali Šengen".

Nakon te sednice biće održana vanredna sednica koju zahteva srpski član predsedništva Milorad Dodik i na njoj je jedna tačka dnevnog reda - premeštanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem.

Nakon izjašnjavanja o toj temi, sledi i druga vanredna sednica Predsedništva BiH, sa takođe jednom tačkom dnevnog reda - priznavanje nezavisnosti tzv. Kosova. Tu sednicu zatražio je Željko Komšić, hrvatski član Predsedništva.

Klix.ba navodi da se sasvim sigurno može očekivati da oba predloga, i onaj od Dodika i onaj od Komšića padnu na sednici. Džaferović i Komšić su ranije rekli da neće podržati Dodika, a Dodik sasvim sigurno neće podržati nezavisnost Kosova, zaključak je sarajevskog portala.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.