ODSEKAO SEBI PRSTE DA BI DOKAZAO NEVINOST Prnjavorčaninu (46) teško pale optužbe komšija da je krao novac iz kapele
Bosanska policija / Ilustracija, Foto: Profimedia

policija izvršila uviđaj

ODSEKAO SEBI PRSTE DA BI DOKAZAO NEVINOST Prnjavorčaninu (46) teško pale optužbe komšija da je krao novac iz kapele

Ovaj Prnjavorčanin sve je šokirao kada je, dok su na mesnom groblju sahranjivali pokojnika, uzeo sekiru i krenuo sebi da seče prste

Objavljeno:

Teška sumnjičenja i optužbe da je provalio najpre u pravoslavnu, a potom i u katoličku kapelu, odakle je nestalo sitnine u iznosu od nepunih 20 maraka, bili su okidač za Brana Preradovića (46) iz Donjih Vijačana, kod Prnjavora, da sekiricom odseče sebi tri prsta na levoj ruci.

Ovaj Prnjavorčanin sve je šokirao kada je, dok su na mesnom groblju sahranjivali pokojnika, uzeo sekiru i krenuo sebi da seče prste. Nakon što je zbrinut na UKC u Banjaluci on je potom smešten u jednu zdravstvenu ustanovi u Srpskoj, ali motiv zbog kojeg se odlučio za ovaj užas na opelu, ostao je nepoznat.

U Branetovom odsustvu od bliski mu osoba saznajemo da su mu izuzetno teško pale optužbe nekih komšija i poznanika da je provalio najpre u vijačansku pravoslavnu kapelu. Komšije ga, kažu, znaju kao "u duši" vrlo dobrog čoveka, ali sa izraženim porokom ovisnosti od alkohola. Time je sam sebi najviše štetio. Nakon bračne rastave, od supruge i dvoje dece, on živi sa majkom u Vijačanima, boreći se da preživi nadničarenjem.

- Sve nas je u selu obradovala Branetova odluka da se leči od alkoholizma. Tako da zadnjih godinu dana nije pio. Ranije nam je i sam potvrdio da je pre neku godinu pod uticajem alkohola provalio u grobljansku kapelu. Svi dobronamerni smo ga bodrili i sugerisali mu da ne pridaje značaja zadirkivanjima i optužbama da je on ponovo provali u kapelu. To je kategorički negirao - pričaju meštani.

Tog dana, međutim, dok je vijačanski paroh Branislav Aleksić služio opelo 77-godišnjem O.P. Brane je do groblja došao na biciklu, sa sekiricom i osetno pripit. Niko nije ni slutio užasu koji sledi i da se "čaša gorčine" kod Braneta prelila optužbama da je "provalio i u obližnju katoličku kapelu".

- Čudili smo se zašto Brane sekirom udara po betonskom koritu, od grobljanske vode. Šokirali smo se kada su počeli da šibaju mlazevi krvi i frkću njegovi odsečeni prsti. Svi smo bili u silno zaprepašćeni i u panici, pa čak i sami medicinari, u toj borbi da preživi, da sa njim kolima Hitne pomoći nismo se pribrali da pošaljemo barem neki od odsečenih prstiju - pričaju za "Novosti" očevici šokantnog prizora sa sahrane.

Istraga

Iz policijskih izvora saznaje se da je policija izvršila uviđaj na vijačanskom groblju Cerik, kao i da su provaljene dve obližnje grobljanske kapele. S tim u vezi, među salušavanim bio je i Brane Preradović, ali on nije osumnjičen i protiv njega nije pokrenut bilo kakav postupak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.