BiH OD SUTRA IMA NOVA PRAVILA: Samo građanima ove 3 zemlje ne treba negativan PCR test!
Ulazak u BiH bez negativnog PCR testa omogućen je za naše građane, Foto: EPA-EFE/Tamas Soki, Ilustracija

VAŽNO

BiH OD SUTRA IMA NOVA PRAVILA: Samo građanima ove 3 zemlje ne treba negativan PCR test!

Savet ministara juče je donio odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca

Objavljeno:

Granična policija BiH primenjivaće od sutra u 6.00 časova nove epidemiološko-sanitarne mere prema odluci Saveta ministara.

Ulazak u BiH bez negativnog PCR testa na virus korona omogućen je za državljane Crne Gore, Srbije i i Hrvatske, kada u BiH ulaze direktno iz države čiji su državljani, kao i njihovim supružnicima i maloletnoj deci, koji su državljani drugih zemalja.

Za ulazak ostalih stranaca potreban je negativan PCR test ne stariji od 48 sati pre dolaska na granicu. Bez PCR testa mogu ići i posade i kabinsko osoblje aviona, čije je krajnje odredište BiH.

Na ovaj način omogućen je ulazak i vozačima i suvozačima teretnih vozila prilikom obavljanja međunarodnog transporta robe u drumskom prometu, uz uslov da njihov boravak u BiH ne traje duže od 12 časova.

Bez negativnog testa mogu ući i posade teretnih vozova i brodova u međunarodnom prometu, diplomatsko-konzularno osoblje akreditovano u BiH, koje prilikom ulaska u BiH, osim diplomatske iskaznice Ministarstva inostranih poslova, mora posjedovati i predočiti važeći pasoš.

Isti režim ulaska važi i za službe i timove civilne zaštite kada je njihov ulazak u BiH hitan i neodgodiv, pripadnike vojnih snaga članica Sjeveroatlantskog ugovora i ostalih država koje učestvuju u Partnerstvu za mir i pripadnicima komande NATO i Eufora u BiH.

Ulazak je omogućen i za čelnike država i vlada i članove njihovih delegacija, čiji je dolazak i odlazak iz BiH najavljen Graničnoj policiji diplomatskim putem ili putem protokola nadležnog tijela BiH, te za strance koji putuju preko područja BiH radi povratka u zemlju uobičajenog boravka, bez zadržavanja na području BiH.

Svi navedeni strani državljani obavezni su pridržavati se i poštovati uputstva i naredbe nadležnih tela BiH, epidemioloških i zdravstvenih službi.

Savet ministara juče je donio odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca.

Bonus video:

(Espreso.sr / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.