OGLASIO SE DODIK, ceo Balkan odjekuje posle ovih njegovih reči
Dodik ne bi voleo da CG postane novi faktor nestabilnosti, Foto: News1/Ana Paunković

OČEKIVANJA

OGLASIO SE DODIK, ceo Balkan odjekuje posle ovih njegovih reči

Srpski član Predsedništva BiH ističe da se u Crnoj Gori činilo sve da se ojača priča o crnogorskoj naciji, da je očigledno da je njihov politički odraz bio antisrpski i da je najbolji dokaz za to zakon koji su doneli o slobodi veroispovesti

Objavljeno:

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik očekuje stabilizaciju situacije u Crnoj Gori ukoliko lideri tri partije, koji imaju potreban broj poslaničkih mesta, ubrzo završe proces na formiranju vlade.

Ne bi voleo, ističe, da Crna Gora postane faktor nove nestabilnosti u regionu.

,,Nadam se da će nova opoziciona struktura napraviti dobar okvir za stabilnost '' rekao je Dodik.

Dodao je da smatra da bi aktuelnom predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću bilo najbolje da se za dve godine po isteku mandata povuče iz politike, a Crnu Goru ostavi demokratskim procesima koji će je dovesti do novih struktura vlasti i ojačati je.

Gostujući u emisiji RTRS-a Telering, rekao je da je od početka nezavisnosti crnogorska vlast išla u to da devalvira srpski položaj i srpski narod, a da je kao dokaz multietičnosti pokušala da prigrabi podršku Ablanaca, Bošnjaka, Hrvata.

''Sve je to legitimno, ali to su marginalne političke grupe, više u funkciji nacionalne manjine nego što su mogli da imaju status konstitutivnosti, a Srba je prema poslednjem popisu bilo 28 odsto, a srpskim jezikom je govorilo, kažu, 60 odsto ljudi'', naveo je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH ističe da se u Crnoj Gori činilo sve da se ojača priča o crnogorskoj naciji, da je očigledno da je njihov politički odraz bio antisrpski i da je najbolji dokaz za to zakon koji su doneli o slobodi veroispovesti.

Navodi da Srbi nisu mogli da budu zaposleni, šikanirani su, te da je izmišljena i priča o navodnom državnom udaru da bi se napravili izbori.

"Onda su i taj resurs potrošili, pa su došli do tog famoznog zakona o tome da otimaju imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, praveći neku novu crnogorsku crkvu'', kaže Dodik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.