NAJVEĆA KORONA TRAGEDIJA NA BALKANU: Covid-19 mi je ubio MUŽA I DVA SINA!
Koronavirus / Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ JAGADEESH NV

TRAGIČNO

NAJVEĆA KORONA TRAGEDIJA NA BALKANU: Covid-19 mi je ubio MUŽA I DVA SINA!

Teška životna priča

Objavljeno:

Nakon što su u razmaku od tri dana preminuli otac i sin, Hajrudin (66) i Adis (42) Duraković, od posledica koronavirusa, nova tragedija pogodila je njihovu porodicu. Juče ujutro u Sarajevu je preminuo i Haris Duraković (41), Hajrudinov sin koji je takođe bio zaražen koronavirusom.

- Nismo majci rekli ni za prvog sina, a umro je i Haris. Ovo je nemoguće izdržati - kratko je za Avaz kazao Kemal Duraković, brat i stric preminulih Prvo je 31. avgusta preminuo Hajrudin (66), jer nije uspeo da se izbori sa virusom.Tri dana nakon toga ista sudbina zadesila je njegova najstarijeg sina Adisa (42). Dok su pokapali najstarijeg brata, borbu za život u sarajevskoj bolnici vodio je mlađi brat Haris (41). Nažalost, korona je bila jača i od njega. Na koronu je bio pozitivan i najmlađi sin Džemal. On je, kako je pre nekoliko dana na Fejsbuku objavio njegov stric, prebrodio krizu i koronu te je iz bolnice pušten u kućnu izolaciju.

S koronom se izborila i supruga i majka nesretnih Durakovića. Od korone je bila jača, ali ona joj je donela bol koja je za svaku majku teža od bilo koje bolesti. U samo osam dana izgubila je dva sina i muža. “ Za njenog supruga Hajru smogli smo snage da joj kažemo da je umro. Odgovorila je: ‘Znam, bio je sinoć ovde kod mene na krevetu. Pričali smo dugo. Oprostili smo se jedno od drugog i zadužio me da čuvam decu.’ Jutros je zovem da vidim je li dobila limunadu, kaže da jeste i da se lepo osvežila, a onda me pitala: ‘Kemo, kako su mi deca?’ Slagao sam. Ko će majci reći da joj nema sina prvorođenca Adisa, ko će majci reći da je Haris na granici života i smrti’ ko i na koji način???”, napisao je nakon Adisove smrt Kemal. Koronavirus je bio poguban i za Franu Mioča, hrvatskog ratnog vojnog invalida, sekretara HVIDR-e Tomislavgrad i člana Predsedništva HVIDR-e HVO Herceg Bosne. Mioč je preminuo 7. septembra u bolnici u Mostaru. U BiH je testiran 2061 uzorak i koronavirus je potvrđen kod 304 osobe. Preminulo je pet osoba, dok su se 342 osobe oporavile. Od početka pandemije potvrđena su 21.964 slučaja koronavirusa u BiH. Preminulo je 669 osoba, a oporavile se 15.172. Aktivna su 6123 slučaja. U FBiH je 227 novozaraženih. Novi slučajevi registrovani su u svim županijama osim u Posavskoj. Na bolničkom lečenju je 47 bolesnika, od kojih devet na respiratoru. Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljena su četiri smrtna ishoda. Preminula su tri muškarca iz Bugojna, Sarajeva i Živinica te žena iz Visokog. Koronavirus je potvrđen kod još 72 osobe u RSu, a preminula je starija žena iz Foče. U Brčkom je prijavljeno pet novih slučajeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.