BRAČNI PAR SA 4 DECE I PETIM NA PUTU ŽIVI U ŠUPI: Majka je bolesna, otac nadniči, spavaju u 4 KVADRATA! VIDEO
Deca, ilustracija, Foto: Printscreen / BN

pomozimo im

BRAČNI PAR SA 4 DECE I PETIM NA PUTU ŽIVI U ŠUPI: Majka je bolesna, otac nadniči, spavaju u 4 KVADRATA! VIDEO

Stara i trošna kuća udaljena šest kilometara od Šekovića dom je šestočlanoj porodici Marić

Objavljeno:

Šestočlana porodica Marić iz Šekoviča živi veoma teško. Sa četvoro male dece i petim na putu ova porodica živi u lošim uslovima. Zbog toga je porenuta akcija sa ciljem da se pomogne ovoj porodici.

Stara i trošna kuća udaljena šest kilometara od Šekovića dom je šestočlanoj porodici Marić. Kozjom stazom dugom nekoliko kilometara, kroz šumu, svako jutro tri Ratkova i Jelicina sina pešače kao bi stigli do autobusa, a potom u školu, piše BN.

Posle škole čekaju ih obaveze kod kuće, ali igre je najviše. Iskrena roditeljska ljubav, bez obzira na tešku situaciju u kojoj se nalaze, dovoljna je da im osmeh krasi lica.

Darko Marič učenik je četvrtog razreda. I kao najstariji često brine o svojoj braći i sestri. Zajedno se i igraju.

Njih četvoro imaju svoju sobu. Četiri kvadrata i jedan drveni krevet na kojem svi spavaju. Njima je ovo, kažu, dovoljno ali imaju jednu želju, lap top.

Ipak, uz poštovanje dečjih želja stric Relja ima veće. Pokrenuo je akciju izgradnje kuće za ovu porodicu. Uz njega, već se priključilo nekoliko ljudi iz Šekovića. Želja porodice je da kuću naprave blizu stare, jer u gradu, kažu ne bi imali od čega da žive.

– Rale je vredan čovek. Vidite i sami da se bori da nahrani ovo mala usta. Poseduje petnaest-šesnaest koza, svu je decu odhranio na kozijem mleku. Seje i povrće – objašnjava Relja.

– Kad dobije vremena ide u nadnicu, ali nije lako ostaviti četvero dece jer je majka bolesna – dodaje Relja.

Zima će uskoro, zato otac Ratko priprema drva za ogrijev. Ali plaši se hladnih meseci koji u trošnoj kući neće biti laki.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / BN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.