PROFESOR VEĆ 2 DANA ODBIJA DA STAVI MASKU! Noćas oka nisam sklopio, hvala braći i sestrama u Hristu!
Jutros sam, kako sam juče i obećao direktoru, došao u školu bez „maske“ da održim časove., Foto: Printscreen

Buntovnik BEZ RAZLOGA

PROFESOR VEĆ 2 DANA ODBIJA DA STAVI MASKU! Noćas oka nisam sklopio, hvala braći i sestrama u Hristu!

Nečuven slučaj dolazi nam iz Republike Srpske

Objavljeno: 15:58h

Slaviša Spasojević, profesor fizike i matematike u osnovnoj školi "Sveti Sava" u Modriči, već drugi dan je "vruća tema" kako javnosti, tako i društvenih mreža.

Naime, iako je njegova upornost da ne želi da nosi masku tokom održavanja nastave, stigla i do zvaničnih organa Repubblike Srpske, on i dalje odbija da se povinuje zaštitnim merama donetim u cilju prevencije zaraze virusom korona.

Jučerašnja objava u kojoj je svoju borbu naslovio kao borbu između istine i laži, danas je dodatno začinio pismom koje je dobio od direktora škole u kojoj radi. Umesto da njegov stav naiđe na neodobravanje javnosti, čini se da je Spasojević postao zvezda svih onih koji ne veruju u postojanje korona virusa, iako svakodnevno već nekoliko meseci svedočimo stravičnim slikama koje nam dolaze širom sveta. Prilikom pojašnjavanja šta mu se danas dogodilo na poslu i prirode pisma koje je dobio, Spasojević nije propustio da se zahvali "braći i sestrama u Hristu", tačnije, svojim istomišljenicima.

"Draga moja braćo i sestre u Gospodu našem Isusu Hristu, koji ste mi u ova poslednja 24 časa iskazali veliku i nesebičnu podršku, od koje su povremeno navirale suze na oči, u borbi protiv ovih simbola ropstva i pokoravanja satanskom ludilu i psihozi koju svuda siju,

HVALA VAM DO NEBA...

Napravili smo im pometnju i malčice poremetili ravnoteže... Noćas nisam oka sklopio.

Sav taj povremeni strah i neizvjesnost od ishoda, aritmije, anksioznost... nisu uspjeli da me pokolebaju u mojim namjerama. Nema šanse da odustanem. Jer sada znam da ste pored Gospoda i vi uz mene. Gospod ne dozvoljava da me se tako lako riješe, iako su naumili da to izvedu na lakši način - putem lukavstva...

Jutros sam, kako sam juče i obećao direktoru, došao u školu bez „maske“ da održim časove.

Međutim, desilo se sledeće.

Direktor škole i njegova zamjenica su mi uručili PISMENO UPOZORENjE u kojem (shvativši tek kasnije) nisam pronašao nijednu rečenicu kojom mi se ZABRANjUJE dolazak na posao i držanje časova bez maske. Ponoviću, dobio sam UPOZORENjE, a NE ZABRANU dolaska u školu.

Međutim, lukavstvo je sadržano u tome da mi je direktor USMENO zabranio dolazak u školu bez maske, ali je „ZABORAVIO“ da mi to napiše i na ovaj papirić...

Ne primijetivši odmah ovu njihovu lukavu zamisao, pozdravio sam se direktorom, kolegama, poželio im sve najbolje i izašao. Naravno, teška srca i nekako jedva „dovukao“ sam se i u odjeljenja i s malom knedlicom u grlu izustio nekoliko kratkih oproštajnih rečenica, ostavivši djecu u šoku uz obrazloženje da im više ne mogu biti nastavnik, jer ne želim nositi masku. Tako pokunjen i pomalo izgubljen, svratih na kafu kod brata u Hristu da mu se izjadam...

Taj staložen, razuman, prostodušan i meni veoma drag čovjek, odmah je našao nedostatak skrenuvši pažnju da je ovaj dokument lukava prevara... Naime, ja sam trebao da nasjednem na USMENU ZABRANU dolaska u školu i držanja nastavnih časova, kako bih, „nakupivši“ tri uzastopna dana izostanaka, a koja bi se smatrala neopravdanim, stekao uslov za suspenziju.

Suspenziju ne zbog maske, već zbog izostanaka iz škole.

Skoknuvši odmah do centralne škole u upravu, rekao sam im da sam se predomislio i da ću ipak i dalje dolaziti na posao, da ću sutra ujutru biti tamo BEZ MASKE, držati nastavu i da će morati da pronađu drugi način da me u tome spriječe, jer im ovaj mehanizam „ima lufta“.

Žao mi je što ću time razočarati i neke zapadnjačke portale koji su očekivali drukčiji ishod – mene "ukroćenog" i ubrnjičenog.

Moram reći i to da je direktor škole, čovjek pred penzijom i da mi je žao što se našao u ovako nezgodnoj situaciji. Vidim da mu nije lako, ali nije ni meni.

Imao sam namjeru da ovo proslijedim braći i sestrama koji su mi se odmah ponudili za pravne savjete, ali eto, čini mi se da za to nema potrebe (NEKA ME BRAĆA PRAVNICI ISPRAVE AKO GRIJEŠIM!). Nastavite da mi budete podrška, pomozite, javite se, pišite, jer svaka ideja, sugestija i kritika su dobrodošle...

Bog neka vas blagoslovi!", napisao je on i priložio pismo koje je dobio.

Ranije ovog dana, pre nego što je Spasojević dana, javnosti su se obratili i direktor škole, ali i iz nadležnih institucija.

Kako je rečeno za Blic iz škole, profesor je u više navrata pravio probleme čak i tokom onlajn nastave, kada je odbijao da se pojavi tokom održavanja časova, što se kasnije nastavilo s prvim danom škole, jer je Spasojević kategorično odbijao da stavi masku, iako mu je u više navrata rečeno da je nošenje maske zakonom propisano tokom održavanja nastave.

Takođe, rečeno je i da je Spasojević nadređenima rekao kako on želi da radi, te i da ne želi da ostane bez posla, ali da tokom obavljanja istog ne želi da nosi masku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.