Mislili su da je mrtav, a on se vratio kući sa sopstvene sahrane! Kako?
Foto: Shutterstock

LEGENDA O VUKANU PERIĆU

Mislili su da je mrtav, a on se vratio kući sa sopstvene sahrane! Kako?

- Nešto su mi se leđa od ležanja ukočila. Sednite i počastite se, a ja ću da se odmorim malo, rekao je gostima koje je zatekao u svojoj kući. Svi su popadali u nesvest!
Objavljeno:

Kažu da klinička i "prava" smrt nemaju baš puno zajedničkih strana. Pimera onih koji su se nakon smrti "vraćali kući" sa svoje sahrane malo je, ali ih je bilo. Prema rečima Murata Musabegovića iz Vogošće, jedan od takvih slučajeva 1960. godine zabeležen je i u njegovoj opštini.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Vukan Perić, sin Lazara, rođen 1929. godine u vogošćanskom naselju Budišići, šezdesetih godina važio je za vrlo zanimljivog šereta - priča Murat Musabegović. Vukan je, dodaje Musabegović, znao je da zbija šale na tuđ ali i vlastiti račun. - Jednog dana 1960. godine, prijatelje, poznanike i radne kolege iz firme UNIS - Energotehnika u Vogošći, gde je radio, naprasno je šokirala vest o njegovoj, iznenadnoj, smrti - nastavlja Musanbegović. Kažu da se na njegovoj sahrani okupio do tada najveći broj građana jer ne dešava se svaki dan da, bukvalno, preko noći, neko umre u "cvetu mladosti".

foto: Shutterstock

Nakon oproštajnih govora sveštenik je pozvao one koji su se, celivanjem pokojnika, hteli oprostiti od njega. Radnici pogrebnog preduzeća skinuli su poklopac sa sanduka. - Šta se ovde događa, začuo se glas iz kovčega - ispričao je Musabegović. Radnici pogrebnog preduzeća i oni koji su se nalazili u neposrednoj blizini odra počeli su da padaju u nesvest. Drugi su, ipak, videvši da pokojnik ustaje iz sanduka svojim nogama "dali vetar" i pobegli sa groblja glavom bez obzira.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.