SESTRA MI JE UMRLA PRE 6 GODINA, DONIRALI SMO NJENE ORGANE: Amelina ispovest boli, ima 1 savet za sve LJUDE! (FOTO)
Ispovest Amele Zukić, Foto: Printscreen/facebook

za tugu i ponos

SESTRA MI JE UMRLA PRE 6 GODINA, DONIRALI SMO NJENE ORGANE: Amelina ispovest boli, ima 1 savet za sve LJUDE! (FOTO)

Otac i sestra su nakon Mineline smrti pokrenuli akciju, kako bi sačuvali sećanje na nju, ali i podigli svest javnosti o doniranju organa

Objavljeno:

Amela, sestra prerano nastradale Minele Zukić je na svom Tviter nalogu rešila da javno progovori o veoma bolnoj temi za nju. Ipak, kako je istakla, posle šest godina se oseća ponosno jer je plemenito delo njenih roditelja pomoglo nekima da žive.

Naime, njoj je pre šest godina preminula sestra, a njeni organi su spasili nekoliko života. Kako je naglasila, oseća se kao da je dobila nove članove porodice, ali prave utehe, za nju nikada neće biti.

- Pre 6 godina, organi moje sestre su spasili nekoliko života. Ponosna na plemenito delo mojih roditelja, na neki način smo dobili nove članove porodice. U duši rastrgana, rastala sam se od bića za koje sam najviše bila vezana. Život se promeni u samo jednoj sekundi, napisala je ona iskreno.

Podsećamo, Minela Zukić iz Zavidovića je devojka koja je u osmom mesecu 2014. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobila, po život opasne povrede i podlegla.

Teško je bila povređena i njena sestra Amela. Za volanom je bio Minelin mladić Kemo Selimović, kako Minelin otac Sead tvrdi, čestit momak.

Minela je nakon nesreće pala u komu, a nakon dva dana njen otac je u bolnici potpisao saglasnost da se njeni organi daruju onima kojima su neophodni. Tri osobe su dobile organe dvadeset-petogodišnjakinje. Minela je bila diplomirana pravnica, upisala je magistarski u Sarajevu i položila sve ispite, ali do odbrane magistarskog rada nije stigla.

Otac i sestra su nakon Mineline smrti pokrenuli akciju, kako bi sačuvali sećanje na nju, ali i podigli svest javnosti o doniranju organa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.