PAPIR O PRIZNANJU KOSOVA BI DOVEO U PITANJE I REPUBLIKU SRPSKU: Oglasio se DODIK i podržao VUČIĆA!
Milorad Dodik, Foto: Marina Lopičić

bih

PAPIR O PRIZNANJU KOSOVA BI DOVEO U PITANJE I REPUBLIKU SRPSKU: Oglasio se DODIK i podržao VUČIĆA!

Dodik je ocenio i da SAD dva meseca uoči američkih pedsedničkih izbora nisu spremne za otvaranje jošjednog pitanja na Balkanu

Objavljeno:

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su poruke koje je neposredno pred ulazak u Belu kuću uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, poruke koje bi trebalo pažljivo i dobro čitati, a iz kojih jasno proizilazi da Srbija želi kompromis, mir, stabilnost i napredak, ne samo u okviru svoje države već i u celom regionu.

"Normalno je da će i u razgovorima u Beloj kući učiniti sve da zaštiti prvenstveno srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali sam siguran da neće učiniti ništa što bi nanelo štetu bilo kom drugom narodu. U tim naporima da se očuva mir i bezbednost svih na Kosmetu, da se očuva terotorijalni integritet Srbije i da Srbi i Albanci otvore novo poglavlje u odnosima, mi mu pružamo bezrezervnu podršku", naglasio je Dodik.

"Ne želimo da verujemo da bi jedna supersila kakva su SAD sebi dozvolila da se pod krovom Bele kuće uđe u nove nesporazume, a to bi jedna takva ponuda i značila. Ne verujemo da bi SAD žrtvovale stabilnost celog regiona jer su upravo oni mnogo uložili u stabilizaciju prilika ovde. Papir na kome bi se tražilo priznanje kosovske nezavisnosti automatski bi povuklo pitanje i statusa Republike Srpske, o čijoj nezavisnosti su SAD razgovarale još dok je trajao 'građanski' rat u BiH", kazao je Dodik.

Dodik je ocenio i da SAD dva meseca uoči američkih pedsedničkih izbora nisu spremne za otvaranje jošjednog pitanja na Balkanu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTRS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.