NAJNOVIJE BROJKE: Za 24 sata u Srpskoj registrovano 79 novozaraženih, dvoje umrlo od korone
Ilustracija, Foto: News1/Nemanja Nikolić

situacija u regionu

NAJNOVIJE BROJKE: Za 24 sata u Srpskoj registrovano 79 novozaraženih, dvoje umrlo od korone

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković najavio je pojačane inspekcijske kontrole

Objavljeno:

U Republici Srpskoj je u poslednja 24 sata registrovano 79 novozaraženih korona virusom i dva smrtna slučaja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Prema mestu prebivališta najviše zaraženih je u Banjaluci 16, Doboju 11, Tesliću osam, Gradišci sedam, po četiri osobe u Laktašima i Derventi, po tri u Čelincu, Ribniku, Brodu i Bijeljini, po đe u Mrkonjić Gradu, Prijedoru, Srpcu, Modriči, Kotor Varoši i Šamcu i po jedna Gacku, Bratuncu, Prnjavoru, Vukosavlju i Milićima.

foto: Dado Đilas

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković najavio je pojačane inspekcijske kontrole u obrazovnim ustanovama s ciljem nadzora poštovanja epidemioloških mera, a kako bi deca bila zaštićena, prenela je RTRS.

- Roditelji moraju biti svesni da celokupni teret nije samo na njihovim leđima, već celokupna zajednica i obrazovni sistem moraju zaštititi zdravlje dece -rekao je Zeljković na konferenciji za novinare.

Istakao je da nošenje maski, za većinu hroničnih stanja, ne predstavlja opasnost.

- Naprotiv, predstavlja dodatnu zaštitu i poseban nadzor će biti stavljen na primenu mera u borbi protiv virusa korona - kazao je Zeljković.

Istakao je da je Institut uputio apel roditeljima i učenicima da se poštuju mere koje su predložene i koje je izdao Republički štab.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.