OPASNE PORUKE STIŽU IZ BOSNE: Srpska samo kao deo BiH ili nema entiteta
Šefik Džeferović, Foto: Beta/Dimitrije Goll

bez ustezanja

OPASNE PORUKE STIŽU IZ BOSNE: Srpska samo kao deo BiH ili nema entiteta

Prema rečima Džaferovića, Srbija treba na delu da dokaže prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini

Objavljeno:

Aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH, bošnjački predstavnik Šefik Džaferović je, povodm spekulacija da bi se tokom dijaloga Beograda I Prištine u Vašingtonu, moglo postaviti i pitenje paralele sa Republikom Srpskom, rekao da se radi o ''smišljenom pokušaju'', koji je uzaludan I nikada se neće dogoditi.

''" RS i Kosovo nemaju ništa zajedničko, jedno što je zajedničko je to što je Miloševićev režim i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu izvršio masovne zločine. Republika Srpska može biti samo administrativna jedinica unutar ustavopravnog poretka Bosne i Hercegovine ili ne postojati kao entitet, neka dobro povedu računa o tome, poručio je Džaferović On je za sarajevsku N1 tv rekao da je svako povezivanje BiH sa dijalog Beograda I Prištine vodi, kako tvrdi, kompletan region u destabilizaciju.

Prema rečima Džaferovića, Srbija treba na delu da dokaže prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini.

'' Oni(Srbija) vole da kažu da su garant Dejtonskog mirovnog sporazuma. Srbija je učesnica u ratu u BiH, ona je vršila agresiju i zbog toga je potpisnica. Obaveza koja iz Dejtonskog mirovnog sporazuma za potpisnice Srbiju i Hrvatsku, obaveza je da poštuju suverentitet i terirotirijalni intergiret Bosne i Hercegovine i da ne preduzimaju nijednu radnju koja bi to ugrozila. Nemaju nikakva prava, a pogotovo ona prava koja oni u svakodnevnoj praksi imaju da kažu'' ,smatra je Džaferović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug))


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.