BAKIR IZETBEGOVIĆ TRAŽI VOJSKU NA GRANICI SA SRBIJOM: Hitna zabrana prolaska!
BAKIR IZETBEGOVIĆ, Foto: Zorana Jevtić

VAŽNO

BAKIR IZETBEGOVIĆ TRAŽI VOJSKU NA GRANICI SA SRBIJOM: Hitna zabrana prolaska!

SDA traži i jačanje kapaciteta Granične policije, kako u ljudstvu, tako i u tehničkom smislu

Objavljeno:

Najuticajnija bošnjačka Stranka demokratske akcije (SDA) BiH Bakira Izetbegovića zatražila je hitnu zaštitu granice prema Srbiji, kako bi se onemogućio prolazak migranata na teritoriju te zemlje.

SDA će, kažu, nastaviti da insistira na angažovanju nenaoružanih pripadnika Oružanih snaga BiH, koji bi trebalo da postave inženjerske prepreke na istočnoj granici i na migrantskim rutama.

Ta stranka je na sinoćnjoj sednici Predsedništva podržala plan za upravljanje migrantskom krizom ministra bezbednosti Selma Cikotića, koji je na toj poziciji zamenio Fahrudina Radončića. Radončić je podneo ostavku zbog jer je SDA navodno opstruisala njegov plan za rešenje migrantske krize u BiH.

SDA traži i jačanje kapaciteta Granične policije, kako u ljudstvu, tako i u tehničkom smislu.

Očekuju, kažu, da se u rešavanje migrantske krize uključe policijske i bezbednosne agencije iz svih delova BiH i formiranje mešovitih timova, koje bi pod komandom Granične policije pojačali prisustvo i kontrole u graničnom pojasu.

Od federalne i kantonalnih policija traže da pojačaju kontrole u gradovima i odlučnije kažnjavaju migrante koji narušavaju javni red i mir.

Od državnog i drugih tužilaštava traže rigoroznije procesuiranje migranata koji narušavaju javni red i mir i krše zakone BiH, kao i da procesuiraju osobe uključene u prihvat i transport migranata i trgovinu ljudima.

Od Tužilaštva BiH traže da odmah pokrenu postupak protiv ministra unutarnjih poslova RS i drugih zvaničnika ovog eniteta koji su javno priznali da pomažu migrantima u transportu prema Unsko-sanskom kantonu, jer to, kako navode, predstavlja krivično delo, saopšteno je zvaničnom sajtu SDA BiH.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.