DODIK ŽESTOKO UDARIO PO PALMERU! Jake reči srpskog političara udaraju u SUŠTINU
Dodik o Palmeru, Foto: EPA'EFE/Szilard Kostzicsak/Tanjug/Dragan Kujundžić

OCENA

DODIK ŽESTOKO UDARIO PO PALMERU! Jake reči srpskog političara udaraju u SUŠTINU

Dodik je kazao i da je očigledno da Palmer favorizuje zemlje i političke elite koje pristaju na to da im on uređuje unutrašnju politiku

Objavljeno:

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da su poslednji istupi specijalnog predstavnika Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjua Palmera odraz kontinuiteta njegove politike prepoznatljive po mešanju i pokušaju arbitriranja kad su u pitanju unutrašnje stvari zemalja u kojima se pojavljuje.

Palmer je ranije izjavio da institucije BiH "treba oplemeniti" da bi se omogućilo da sistem funkcioniše i da tako zemlja ispuni uslove za članstvo u EU.

Kako je Dodik rekao agenciji Srna, on uglavnom donosi rešenja koja su na štetu naroda i država u koje dolazi i u kojima "zaobilazeći realnost striktno pokušava da nametne svoja rešenja", prenela je RTRS.

"Taj isti Palmer pripada ekipi koja je stvorila Dejtonski sporazum, a on ga upravo krši, nameće rešenja, preti i sankcioniše svakoga ko ne ispunjava njegove želje, zaobilazeći odrednice istog tog Dejtonskog sporazuma", rekao je Dodik.

Dodik je kazao i da je očigledno da Palmer favorizuje zemlje i političke elite koje pristaju na to da im on uređuje unutrašnju politiku i da ironija bude još veća to nazivaju demokratijom.

"Ako je to demokratija kako je vidi on mi na to nikada nećemo pristati", rekao je on.

Kada se radi o Kosovu i o tome da bi sporazum trebalo da dovede do uzajamnog priznanja Beograda i Prištine, Dodik je podsetio Palmera da je Srbija davno postala međunarodno priznata država i da mu nije jasno o kakvom priznanju on sad govori.

"I u ime koga govori? Koliko nam je svima poznato Ameriku predstavlja njen predsednik. Kad se već pomenuti Palmer toliko strastveno zalaže za nezavisnost Kosova i Metohije moralo bi mu biti jasno da onda ista pravila važe i za Republiku Srpsku", rekao je Dodik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.