BIH NIJE MOJA DRŽAVA IAKO SAM NJEN PREDSEDNIK! Šokantna IZJAVA Milorada DODIKA zapalila ceo REGION!
Aleksandar Vučić i MIlorad Dodik, Foto: Kurir

kad on zagrmi...

BIH NIJE MOJA DRŽAVA IAKO SAM NJEN PREDSEDNIK! Šokantna IZJAVA Milorada DODIKA zapalila ceo REGION!

BiH nije moja matična država, moja matična država je Srbija

Objavljeno: 10:06h

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik izjavio je večeras da je ostanak Republike Srpske (RS) u BiH "najpogrešnija odluka međunarodne zajednice u poslednje vreme", i da veruje da taj entitet neće ostati deo te države.

Gostujući na TV Pink, Dodik je ocenio da se u regionu "rat nastavlja političkim sredstvima" u mnogim aspektima, te da je medjunarodna zajednica odluke u BiH donosila na osnovu "lažnih predstava i stereotipa" o srpskom narodu.

"BiH nije moja matična država, moja matična država je Srbija... Ja se ne osećam srećno što se nalazim u BiH, a član sam Predsedništva BiH", rekao je Dodik.

Komentarišući kritike povodom nedavne izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Trebinje "najlepši srpski grad", Dodik je rekao da taj grad "jeste i da će ostati srpski grad".

"Trebinje treba da bude široko i otvoreno za sve nacionalnosti... ali su 95 odsto stanovnici Trebinja Srbi. Muslimani su napravili tu priču kako (Vučić) nema pravo da komentariše", rekao je Dodik.

On je ocenio i da je od ekonomske pomoći i izgradnje aerodroma u tom kraju, koje je najavio Vučić, važniji "osećaj običnih judi da je Srbija tu", kao i da su predstavnici Hrvata i Bošnjaka protiv tih projekata zato što bi to značilo "ekonomsko jačanje tog kraja".

Govoreći o napisima u pojedinim medijima da su u nedavne demonstracije u Srbiji umešani Rusi, Dodik je rekao da su u pitanju "lažne vesti" koje se plasiraju.

Dodao je i da smatra da Srbija neće prihvatiti samoproglašenu nezavisnost Kosova, a da reviziju Rezolucije UN 1244 ni pod kojim uslovima ne bi prihvatile ni Rusija ni Kina, "jer se zalažu za poštovanje medjunarodnog prava".

"Ako neko dodje u poziciju da bez volje Srbije (Kosovo) proglasi nezavisnim, zašto se na (RS) ne bi primenjivala ista pravila", rekao je Dodik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.