KOME TI, BA, RAVNATELJ?! Halilović nasrnuo na Ankicu u Brčkom jer ga je ova nazvala!
Ističe se da su učesnici sastanka nastojali da uvere Halilovića da svako ima pravo da upotrebi onu reč koja je u duhu njegovog maternjeg jezika, Foto: Printscreen

haos zbog jezika

KOME TI, BA, RAVNATELJ?! Halilović nasrnuo na Ankicu u Brčkom jer ga je ova nazvala!

Incident se, kako je saopšteno iz tog resora, dogodio na sastanku o unapređenju procesa akreditacije visokoškolskih institucija

Objavljeno:

Direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta Enver Halilović “verbalno je nasrnuo” na ministarku civilnih poslova u vladi Brčko Distrikta Ankicu Gudeljević, jer ga je oslovljavala sa “ravnatelj”, što je za njega neprihvatljivo.

Incident se, kako je saopšteno iz tog resora, dogodio na sastanku o unapređenju procesa akreditacije visokoškolskih institucija u Brčko distriktu.

Navodi se da je Halilović “verbalno nasrnuo” na ministarku Gudeljević zabranjujući joj da ga oslovljava sa "ravnatelj" (na hrvatskom jeziku direktor) jer je ta reč "neprihvatljiva".

Ističe se da su učesnici sastanka nastojali da uvere Halilovića da svako ima pravo da upotrebi onu reč koja je u duhu njegovog maternjeg jezika, ali bez uspeha.

Neprimerena retorika Halilovića je, kažu, nastavljena s ciljem da ministarku Gudeljević diskredituje u njenoj, kako se nvodi, ženskoj, političkoj i poziciji građanke jedne države koja ima Ustavom zagarantirana prava da govori maternjim jezikom.

Uprkos neprijatnostima kojima je bila izložžena, Gudeljević je sastanak privela kraju, preneo je sarajevski portal Klix.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.