ZAGRMEO DODIK, OVE NJEGOVE REČI ODJEKUJU BOSNOM: Dodik poručio Komšiću da ne može da drži lekcije Srbiji
Milorad Dodik, Foto: EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK

OGLASIO SE

ZAGRMEO DODIK, OVE NJEGOVE REČI ODJEKUJU BOSNOM: Dodik poručio Komšiću da ne može da drži lekcije Srbiji

Dodik je poručio da Komšić time samo problematizuje odnose BiH i Srbije umesto da doprinosi dobrosusedskim odnosima i regionalnoj saradnji

Objavljeno: 15:43h

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas svog hrvatskog kolegu Željka Komšića da prestane da drži lekcije Srbiji, jer na to nema pravo.

Dodik je poručio da Komšić time samo problematizuje odnose BiH i Srbije umesto da doprinosi dobrosusedskim odnosima i regionalnoj saradnji.

"Srbija je država u punom smislu te reči, koja ima svoju demokratski izabranu vlast i regularan pravosudni sistem i nije nikakav 'režim', kako to često u javnosti pokušava nakaradno da plasira Komšić. U Srbiji postoji načelo vladavine prava koje se striktno primenjuje i poštuje", rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

Dodik je to rekao komentarišući Komšićevu izjavu povodom presude Višeg suda u Beogradu koje je osudilo na 10 godina zatvora nekadašnjeg upravnika vojničkog logora za Srbe "Ilidža" u Hrasnici Huseina Mujanovića.

Komšić je, naiem, povodom presude izneo niz optužbi na račun Srbije, a Dodik kaže da ne može da napada jednu demokratsku i civilizovanu zemlju kao što je Srbija.

"Mešanje u pravosuđe jedne suverene zemlje kao što je Srbija može samo negativno i destabilizujuće da utiče na doborosusedske odnose i međusobnu saradnju", rekao je Dodik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.