NA SKUPU KOD JAJCA SE OKUPILO 5.000 VERNIKA UPRKOS PANDEMIJI! Ovo je razlog
Podmilačje kod Jajca, Foto: Printskrin/Google earth

NE HAJU ZA VIRUS

NA SKUPU KOD JAJCA SE OKUPILO 5.000 VERNIKA UPRKOS PANDEMIJI! Ovo je razlog

Brojni vernici stigli su u Podmilačje iz svih delova BiH peške, a župnik Filip Karadža kaže da su preduzete sve mere opreza zbog pandemije novog korona virusa

Objavljeno:

U Podmilačju kod Jajca danas je održana sveta misa povodom praznika Svetog Ivana Krstitelja kojoj je prisustvovalo blizu 5.000 vjernika uprkos pandemiji virusa kovid-19.

Prethodnih godina ovom dvodnevnom događaju je prisustvovalo više stotina hiljada vernika iz cele Evrope i sveta, a u poslednja dva dana okupio je ukupno nešto više od 20.000 osoba, prenosi sarajevski portal Klix.

Brojni vernici stigli su u Podmilačje iz svih delova BiH peške, a župnik Filip Karadža kaže da su preduzete sve mere opreza zbog pandemije novog korona virusa.

"Dosta sveta je došlo, tradicionalno kao i dugi niz godina, sinoć je svečanu misu predvodio kardinal Vinko Puljić, a današnju misu hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko, rekao je Karadža.

Iako su organizatori ispoštovali sve mere zaštite povodom pandemije, vernici se nisu toliko pridržavali istih - retko ko je imao masku, držao distancu, a čak su i ljubili isti krst kod kipa Sv. Ive.

Kako se navodi, sveštenici su hostiju umesto stavljanja direktno u usta vernicima davali u ruke, a tokom ispovesti između vernika i sveštenika postavljene su barijere.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.