HOROR U GORNJEM RATKOVU: Čuvar stoke optužen da je ubio gazdu pepeljarom
Čuvar stoke optužen da je ubio gazdu pepeljarom, Foto: Printscreen / Novosti

PODIGNUTA OPTUŽNICA

HOROR U GORNJEM RATKOVU: Čuvar stoke optužen da je ubio gazdu pepeljarom

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je protiv Šuvire optužnicu koju je podiglo banjalučko Okružno javno tužilaštvo

Objavljeno:

Čoban Uroš Šuvira (38) optužen je da je u mestu Gornje Ratkovo, zaselak Bosančići, opština Ribnik, Zdravka Bosančića (87), kod koga je radio kao čuvar stoke, ubio pepeljarom i šakama.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je protiv Šuvire optužnicu koju je podiglo banjalučko Okružno javno tužilaštvo, prenose banjalučke Nezavisne novine.

Šuvira je optužen da je 26. januara, oko 22 sata, starca u njegovoj kući, nakon kraće svađe, u nameri da ga ubije, više puta udario šakama i keramičkom pepeljarom po glavi i telu.

"Reč je o najmanje šest udaraca keramičkom pepeljarom u glavu", navedeno je u optužnici.

Starcu su na taj način nanete brojne povrede.

Osim toga, Šuvira je optužen i da je Bosančića stezao šakama po vratu, nanevši mu obostrani prelom gornjeg roga štitaste hrskavice.

Usled tih povreda nastupila je smrt, zaključuje se u optužnici.

Kako su za "Nezavisne" ranije ispričali mještani, starac i čuvar stoke su se, navodno, kobne večeri posvađali zbog rakije.

"Nezavisne" su ranije objavile nezvanična saznanja da je Šuvira poznat policiji i pravosuđu i da je već osuđivan 2008. godine zbog ubistva Muharema Beširevića (75) u Sijekovcu, kod Broda.

Njega je Okružni sud u Doboju osudio na osam godina zatvora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.