NAJVEĆI SKOK ZARAŽENIH OD KORONE NAKON UBLAŽAVANJA MERA: Ovo su zabrinjavajuće brojke!
Najveći broj zaraženih je u Sarajevu, njih 15, a sledi mala opština Srbac s 12 i Banja Luka s deset zaraženih osoba, Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR, Ilustracija

bosna i hercegovina

NAJVEĆI SKOK ZARAŽENIH OD KORONE NAKON UBLAŽAVANJA MERA: Ovo su zabrinjavajuće brojke!

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH su testirana 543 uzorka

Objavljeno:

U poslednja 24 sata u Bosni i Hercegovini zabležen je jedan smrtni ishod te 93 nova slučaja obolelih od Kovida-19 što je najveći broj zaraženih nakon što su vlasti popustile epidemiološke restrikcije u zemlji.

Kako su izvestile entitetske zdravstvene institucije, u Federaciji BiH je kod 33, a u Republici Srpskoj kod 60 osoba testiranjem utvrđeno da su pozitivni na novi virus SARS-CoV-2. Najveći broj zaraženih je u Sarajevu, njih 15, a sledi mala opština Srbac s 12 i Banja Luka s deset zaraženih osoba.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH su testirana 543 uzorka. Istovremeno u Republici Srpskoj je od 376 testiranih osoba, njih 60 bilo pozitivno na testiranju.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske izvestio je i o jednom smrtnom slučaju što je posledica zaraze koronavirusom. Radi se o starijoj ženi iz Teslića koja je imala više obolenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.