KARADŽIĆ POSETIO MLADIĆA: Zabrinut je za njegovo zdravlje
Posetio je Mladića, Foto: EPA/Yves Herman

POSETA RATKU MLADIĆU

KARADŽIĆ POSETIO MLADIĆA: Zabrinut je za njegovo zdravlje

Krvna slika mu je drastično pogoršana, toliko da je možda i životno ugrožen

Objavljeno:

Radovan Karadžić, prvi predsednik Republike Srpske, posetio je jutros generala Ratka Mladića, nekadašnjeg načelnika Glavnog štaba Vojske RS, u njegovoj pritvorskoj jedinici u Sheveningenu.

Kako "Novosti" saznaju, u kraćem razgovoru, Karadžić je, zabrinut za njegovo višemesečno pogoršavanje zdravlja, svom nekadašnjem saborcu pružio podršku u nastojanju da dobije pravo na adekvatno lečenje. Generalu Mladiću je, kako je nedavno potvrdio njegov sin Darko, poslednjih meseci zdravlje značajno narušeno, jer se prethodnim zdravstvenim tegobama koje su posledica moždanih udara, pridodala i anemija. Krvna slika mu je drastično pogoršana, toliko da je možda i životno ugrožen.

foto: AP

Zbog Mladićevog lošeg zdravstvenog stanja jutros je i Klub generala i admirala Srbije, posle sednice svog izvršnog odbora, uputio Apel Mehanizmu za krivične sudove u Hagu da ispoštuje jedno od osnovnih ljudskih prava - pravo na lečenje i da se general hitno premesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu radi specijalističkog dijagnostikovanja stanja i adekvatnog lečenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.