HRVATSKA ODLAŽE NUKLEARNI OTPAD NA GRANICI S REPUBLIKOM SRPSKOM? Ima li Srbija razlog da strepi?
Odbor PDP prijedorske regije je danas osudio Hrvatsku zbog višegodišnjeg plana da radioaktivan otpad odlaže nedaleko od granice s BIH, Foto: Profimedia

traže reakciju

HRVATSKA ODLAŽE NUKLEARNI OTPAD NA GRANICI S REPUBLIKOM SRPSKOM? Ima li Srbija razlog da strepi?

Te mere bi trebalo da imaju"ekonomsku dimenziju" i "karakter recipročnih mera"

Objavljeno:

Odbor PDP prijedorske regije je danas osudio Hrvatsku zbog višegodišnjeg plana da radioaktivan otpad odlaže nedaleko od granice s BIH. Regionalni odbor je zatražio da poslanici PDP u Skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH "preduzmu konkretne inicijative radi donošenja odluka usmerenih prema Hrvatskoj".

Te mere bi trebalo da imajue "ekonomsku dimenziju" i "karakter recipročnih mera" ako Hrvatska ne odustane od svog plana "zdravstveno-genocidnog napada na budućnost naših potomaka" izgradnjom odlagališta radioaktivnog otpada.

Regionalni odbor PDP je ocenio da političko rukovodstvo Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) "nije znalo, moglo ili htelo da davanje podrške izgradnji 'Pelješkog mosta' (na Jadranu, u Hrvatskoj, delom preko teritorije BIH) kompenzuje ;zaustavljanjem plana da se u neposrednoj blizini Novog Grada i Republike Srpske deponuje nuklearni otpad".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.