DODIK OPTUŽIO OVU AGENCIJU DA DELUJE PROTIV REPUBLIKE SRPSKE: To je kriminalno mesto
Stvorena je tajna organizacija, Foto: AP

RAZOTKRIO

DODIK OPTUŽIO OVU AGENCIJU DA DELUJE PROTIV REPUBLIKE SRPSKE: To je kriminalno mesto

Član Predsedništva BiH, Milorad Dodik ih razotkrio

Objavljeno:

Milorad Dodik član Predsedništva BiH, izjavio je da je Obaveštajno bezbednosna agencija (Oba) tako stvorena organizovana i koncipirana tako da deluje i radi protiv Republike Srpske i da podriva temelje njenog postojanja.

- Naravno jedan broj naših ljudi pristao je da služi tu podaničku ulogu koja je nepodnošljiva. Oba je kriminalno mesto i postavljena je tako da servisira ono što je njima potrebno. Tom agencijom rukovodi osoba koja je falsifikovala diplomu o svom školovanju i da to nikome u BiH ne smeta. U Oba postoji mnogo nezakonitosti i kao član Predsednista tražiću informaciju o smeni srpskog kadra u toj agenciji.

Mnoge te nezaposlenosti su prouzrokovane dolaskom neadekvatnuh kadrova na mesto zamenika koje je tu dobro Mladen Ivanić bivši član Predsednistva BiH. Zamenik direktora Oba je srpski kadar koji je dozvolio da se promene procedure pravilnika i mnogo toga i nikada se nije suprostavio ničemu što se radi protiv Republike Srpske.

To je kadar Mirka Sarovića predsednika SDA i Branislava Borenovića Predsednika stranke PDP. OBA je pratila ne samo političko rukovodsto Republike Srpske već i Srbije što je neprihvatljivo za bilo kog Srbina koji radi u zajedničkim institucijama BiH.

Već pola godine i agencija Sipa je bez srpskog člana jer SDA stranka nece da glasa za njihov izbor, a još nije izabran ni direktor Regulatorne agencije, a to mesto pripada srpskom narodu, ali SDA neće da glasa iz svojih kalkulantskih razloga za jer žele da dobiju kadar na koji mogu da utiču, naglasio je Milorad Dodik i dodao da se SDS teško odrekla svojih "ljubimaca" Mirka Sarovića predsednika SDS i Branislava Borenovica Predsednika PDP-a.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.