KO JE DŽENAN ČAMOVIĆ UPUCAN U AMERICI? Vlasti tvrde da je terorista, a njegova porodica priča nešto SASVIM DRUGO
Dženan Čamović, Foto: Twitter printscreen

U KRITIČNOM JE STANJU

KO JE DŽENAN ČAMOVIĆ UPUCAN U AMERICI? Vlasti tvrde da je terorista, a njegova porodica priča nešto SASVIM DRUGO

Čamovićev rođak je za "Njujork post" rekao da on nije terorista, da je odrastao u Bruklinu i sa mu je englesni "maternji jezik"

Objavljeno: 11:25h

Dženan Čamović, Bosanac koji živi u Americi, osumnjičen je da je nožem ranio trojicu policajaca u Njujorku, nije imao kriminalnu prošlost, ali FBI istražije da li je napad imao veze sa islamističkim terorizmom.

Čamovićev rođak je za "Njujork post" rekao da on nije terorista, da je odrastao u Bruklinu i sa mu je englesni "maternji jezik".

- Nikada nije izneo bilo kakve anti-policijske stavove. Poznajem ga od rođenja, ovde je odrastao, engleski mu je jedini jezik. Potpuno je nelogično da je u pitanju terorizam. Možda je bio napadnuit juče, možda je bio isprovociran... Možda je, kada se to sve dešavalo, uzviknuo Alah, kao što bi neko od hrišćana uzviknuo '"Bože" u očaju - rekao je rođak.

Njegove izjave su usledile nakon što je policija saopštila da istražuije veze Čamovića sa terorizmom, navodno nakon što je na njegovom Fejsbuku pronašla poruke u kojima izražava stavove protiv policije.

Viši funkcioner policije rekao Njujork postu da Čamovićeva porodica "ima veze sa terorizmom". U istragu je sada uključeno i Odeljenje za borbu protiv terorizma FBI-a koje je pretreslo Čamovićev stan u Bruklinu, naočigled šokiranih komšija.

Rođak je rekao da je Čamović žive u Bruklinu sa majkom, sestrom i ocem koji je radio kao domar u nekoliko zgrada u njihovom komšiluku.

I oktobru 2017. godine Čamović je podne prijavu policiji tvrdeći da je više puta udaren u lice tokom svađe u jednom kafiću. Nakon tog incidenta niko nije uhapšen.

Čamović se sumnjiči da je bez upozorenja ranio policajca nožem u vrat. Pokušao je da jedom od policajaca koji su ranjenom kolegi priskočili u pomoć otme pištolje, ali je on opalilo i ranilo dvojicu policajca, jednog u ruku i jednog u šaku.

Nakon toga policija je ispalila čak 22 metka u njegovom pravcu od čega ga je, prema izveštajima njujorških medija, pogodilo osam. Čamović se nalazi u bolnici, dok su ranjeni policajci van životne opasnosti.

Naveli su da nema kriminalni dosje, ali nisu isključili moguću povezanost sa ISIS ili drugim terorističkim grupama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.