REPUBLIKA SRPSKA UBLAŽILA MERE PROTIV KORONAVIRUSA: Novi režim je na snazi sutra od 6 ujutru!
Time prestaje i obaveza republičkog inspektora da izdaje rešenje o stavljanju u izolaciju, Foto: Fondacija Novak Đoković

koronavirus

REPUBLIKA SRPSKA UBLAŽILA MERE PROTIV KORONAVIRUSA: Novi režim je na snazi sutra od 6 ujutru!

Umesto ovih mera, očekuje se liberalizovanje prelaska granice

Objavljeno:

Republički štab za vanredne situacije doneo je danas zaključak kojim se ukida mera kućne izolacije od 14 dana za sve građane koji uđu u Republiku Srpsku.Taj zaključak objavljen je na zvaničnoj veb stranici Vlade RS i primenjivaće se od sutra u 6.00 sati.

Time prestaje i obaveza republičkog inspektora da izdaje rešenje o stavljanju u izolaciju u kućnoj sredini u trajanju od 14 dana svim osobama koja ulaze u Republiku Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

Iz Inspektorata RS navedeno je da ovim zaključkom prestaje sprovođenje mere 24-časovnog inspekcijskog nadzora putnika na graničnim prelazima i izricanje mere kućne izolacije.

Umesto ovih mera, očekuje se liberalizovanje prelaska granice.

"Republika Srpska tražiće sutra od Saveta ministara BiH da se, kao što je to uradila Srbija, omogući ulazak bez testiranja i samoizolacije", kazao je danas premijer RS Radovan Višković na sednici parlamenta RS na kojoj se razmatra ukidanje vanrednog stanja u ovom entitetu BiH.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.