OGLASILA SE PRELEPA SAVETNICA KOJA JE DIGLA BURU U REGIONU: Njene reči će vas oduvati!
Marina Ševkušić, Foto: Instagram

OGLASILA SE

OGLASILA SE PRELEPA SAVETNICA KOJA JE DIGLA BURU U REGIONU: Njene reči će vas oduvati!

Evo šta je još rekla!

Objavljeno: 20:29h

Nakon objave da je bosanskohercegovački ministar Miloš Lučić, koji je studirao 12 godina i ponavljao razred u srednjoj školi, za savetnicu imenovao nekadašnju drugu pratilju Mis sveta, BiH Marinu Ševkušić, reagovala je i sama Ševkušić.

"Vest da ću biti jedna od savetnica u kabinetu novog ministra za ljudska prava i izbeglice pri Savetu ministara Bosne i Hercegovine prostrujala je domaćim medijima, i to u senci etikete da sam nekadašnja druga pratilja mis sveta zemlje BiH, čime je novinar opremio članak sa mojim fotografijama sa društvenih mreža, izvrgnuvši me tako ruglu i uvredljivim komentarima anonimnih muškaraca, ali i žena neosetljivih na pitanje ženske solidarnosti", istakla je Ševkušić.

Naglašava kako su je mediji sveli na titulu druge pratilje, zanemarujući njene kompetencije.

?? good night ☺️

A post shared by Marina (@marina_sevkusic) on

"Sve moje kompetencije su u senci. Diplomu iz oblasti politologije stekla sam u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na Fakultetu političkih nauka. Člankom kojim se svodim na drugu pratilju - službeno, a na obrazovanu ženu - neslužbeno, samo je potvrđen vladajući ženomrzilački stav po kojem se žene obeshrabruju da učestvuju u javnom prostoru, da doprinesu razvoju Bosne i Hercegovine, i da im je, pretpostavljam, mesto u senci muškarca", nastavila je Ševkušić.

"Ja sam kompetentna i obrazovana žena, i molim ženomrzce da se obuzdaju. A ja ću nastaviti da živim ovde, u Bosni i Hercegovini, zemlji kojoj želim da doprinesem, usprkos svim predrasudama i stereotipima", zaključila je savetnica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.