OVO JE NOVA SAVETNICA VAŽNOG MINISTRA: Bivša misica radiće sa čovekom koji je PRIVATNI FAKS studirao čak 12 GODINA
Nova savetnica ministra u BiH, Foto: Instagram

skandalčina

OVO JE NOVA SAVETNICA VAŽNOG MINISTRA: Bivša misica radiće sa čovekom koji je PRIVATNI FAKS studirao čak 12 GODINA

Marina Ševkušić, nova savetnica ministra Lučića, poznata je po tome što je 2016. osvojila mesto druge pratilje Miss planeta Zemlje za BiH

Objavljeno: 20:51h

Novi ministar za ljudska prava i izbeglice BiH Miloš Lučić, kojem je trebalo 12 godina da bi završio privatni fakultet, odmah je prduzeo korake kako bi popunio svoju kancelariju , a za savetnicu je postavio bivšu misicu, preneli su lokalni mediji.

Marina Ševkušić, nova savetnica ministra Lučića, poznata je po tome što je 2016. osvojila mesto druge pratilje Miss planeta Zemlje za BiH.

Tu informaciju Ševkušić je podelila s javnošću na svom profilu na jednoj društvenoj mreži navodeći pritom kako ima master diplomu iz međunarodnih odnosa, odnosno diplomatije.

Uz to što je u svojoj kancelariji zaposlio bivši pratilju Miss planeta Zemlje iz BiH, novi ministar Lučić postavio je i predstavnika svoje kancelarije, Mlađena Božovića koji je zapravo prvobitno bio kandidat za tu istu ministarsku poziciju.

Božović nije postao ministar jer su za njega u parlamentu odbili da glasaju zastupnici iz bošnjačkih stranaka insistirajući da na mesto ministra za ljudska prava i izbeglice dođe stručna osoba koja svojim kvalifikacijama može garantovati odgovorno ponašanje za tu dužnost.

Nakon što je Božovićeva kandidatura propala, alternativa mu je postao Lučić koji je, osim što je studirao više od dvanaest godina, i srednju školu završio za pet umesto za četiri godine jer je treći razred morao da ponavlja.

I Lučić i Božović kadrovi su Demokratskog narodnog saveza (DNS), malene stranke iz Prijedora koja je postala delom vladajuće većine u BiH zahvaljujući koaliciji sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Brat novog ministra Mladen Lučić ujedno je kum predsednika DNS-a Nenada Nešića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.