KORONA UZELA JOŠ JEDNOG VELIKOG LEKARA! Preminuo je doktor Dragan Vojvodić, otac dvoje dece!
Foto: Filip Plavčić, Ilustracija

tuga

KORONA UZELA JOŠ JEDNOG VELIKOG LEKARA! Preminuo je doktor Dragan Vojvodić, otac dvoje dece!

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece

Objavljeno:

Danas je nakon mesec dana borbe sa novim virusom korona preminuo doktor Dragan Vojvodić, specijalista interne medicine, supspecijalista nefrolog.

Poslovodstvo UKC Republike Srpske u ime zaposlenih izražava duboko žaljenje za izgubljenim životom kolege i radnika, a porodici preminulog lekara upućuje iskreno saučešće.

- Lekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog lekara i imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije, a to su naši pacijenti. Dr Vojvodić bio je čovjek bez zadrške, odan svojoj profesiji i lečenju pacijenata. Spadao je u ljude koji zrače istovremeno i autoritetom i skromnošću, prepoznatljiv po svom entuzijazmu - navodi se u saopštenju UKC Republika Srpska.

Dr Dragan Vojvodić rođen je 4. januara 1959. godine u Vrbljanima, opština Ribnik.

Radio je u Klinici za unutrašnje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, u Odeljenju nefrologije. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a supspecijalizaciju iz oblasti nefrologije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Domu zdravlja u Ključu, a nastavio u Centru za medicinska istraživanja- Medicinska elektronika u Banjaluci, potom u Internacionalnom centru za dijalizu Banja Luka. Od 2009. godine bio je stalno zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Autor je i koator više stručnih i naučnih radova iz oblasti nefrologije. U nekoliko saziva bio je poslanik Narodne skupštine Republike Srpske. Kao lekar, bio je učesnik rata od 1992. do 1996. godine i odlikovan je Ordenom krsta milosrđa.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RTRS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.