JEDAN ČOVEK NIJE JEO VEĆ TRI DANA: Svi u karantinu u hotelu počeli štrajk glađu, traže kućnu izolaciju! (VIDEO)
Ovako izgleda obrok u karantinu u Zenici, Foto: Youtube printscreen

POBUNA U ZENICI

JEDAN ČOVEK NIJE JEO VEĆ TRI DANA: Svi u karantinu u hotelu počeli štrajk glađu, traže kućnu izolaciju! (VIDEO)

U poseti su im bili predstavnici kantonalnih vlasti, koji su im saopštili da oni ne donose odluke nego Krizni štab Federacije BiH

Objavljeno:

Građani koji su po povratku iz inostranstva smešteni u karantin u hotelu Zenica danas su počeli štrajk gladju zbog nezadovoljstva protiv nadležnih koji su uveli ovaj način izolacije, tražeći da idu u kućnu izolaciju.

- Od sinoć niko ne jede. Nikome ne otvaramo vrata, pa ni da nam temperaturu izmere. Jedan čovek već tri dana ništa nije jeo, a ako ovako nastavi umreće - izjavio je za portal Klix.ba Mirsad Šušić koji se nalazi u karantinu u hotelu Zenica.

On je naveo da je pre 52 dana otišao u Hrvatsku na posao i da je čekao da se situacija popravi kako bi se vratio u BiH.

- Vratio sam se u petak posle čega me je naša vlast zatvorila kao najvećeg kriminalca. Zdrav sam, nemam famozni grip i od sinoć su ljudi u hotelu stupili u štrajk gladju. Šta će se dalje dešavati, to je do naše vlasti - kazao je Šušić.

Dženita Šabanović Omić iz Nemačke odmah po prelasku granice i ulasku u BiH prevezena je u hotel Zenica.

Ona je navela da je usluga u hotelu na nivou, kako hrana, tako i smeštaj, ali da se novac za njihov boravak može preusmeriti na mnogo bitnije stvari:

- Mislimo da nije realno da se budžetski novac troši na ovakve stvari. Naši zahtevi su da se ukine karantin ovog tipa ili da se smanji s vrtoglavih 28 na 14 dana -kazala je ona.

Prema njenim rečima, u poseti su im bili predstavnici kantonalnih vlasti, koji su im saopštili da oni ne donose odluke nego Krizni štab Federacije BiH.

- Na naše pitanje kada će nas testirati odgovor je bio - nikad - izjavila je Šabanović Omić.

Štab civilne zaštite Federacije BiH doneo je odluku da se bh. državljani, koji dolaze iz inostranstva, smeštaju u 28-dnevni karantin u ustanove u kojima će imati sve ono što im je potrebno za normalno funkcionisanje.

Na području Zeničko-dobojskog kantona su odabrana četiri smeštaja i to tri hotela i jedan motel.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.