STARICA MU POVEROVALA DA JE HUMANITARAC, PA JE OPLJAČKAO: Policija traga za ovim teškim prevarantom
Zatim je od starice zatražio lična dokumenta, Foto: RINA/Ilustracija

prevara

STARICA MU POVEROVALA DA JE HUMANITARAC, PA JE OPLJAČKAO: Policija traga za ovim teškim prevarantom

Nesrećna starica, ne sluteći da je na meti prevaranta donela je novčanik u kojem se nalazila lična karta

Objavljeno:

Policija na području Dervente traga za prevarantom koji je na beskrupulozan način opljačkao staricu (80). Prevarant je u ponedeljak ujutro prvo pokucao na vrata porodične kuće oštećene i predstavio se kao radnik Crvenog krsta koji deli novčanu pomoć zbog novonastale situacije vezane za korona virus.

Zatim je od starice zatražio lična dokumenta kako bi je dodao na spisak osoba kojima će u narednom periodu biti podeljena novčana pomoć.

Nesrećna starica, ne sluteći da je na meti prevaranta donela je novčanik u kojem se nalazila lična karta, a zatim se vratila po dodatnu dokumentaciju u sobu. Za to vreme lopov je iskoristio nepažnju starice i iz novčanika ukrao sav novac, nakon čega je pobegao.

Očigledno je da je lopov unapred tipovao nesrećnu ženu koja je najverovatnije primila penziju nakon čega se odlučio za pljačku – naveo je odlično obavešteni izvor Srpskainfo iz Policijske uprave Doboj.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su da je u toku rad na rasvetljavanju navedenog krivičnog dela.

Policijska uprava Doboj ujedno je apelovala da građani budu oprezni, te da nepoznate osobe ne puštaju u stanove, kuće i u blizinu svojih imanja, te da od onih koji se predstave da pružaju pomoć tokom vanredne situacije izazvane novim virusom korona (COVID-19) traže lična dokumenta radi identifikacije i sprečavanja ili otkrivanja potencijalnih prevara.

U proteklom periodu građani širom Republike Srpske bili su na meti raznih prevaranata koji su se predstavljali kao masažerke, monasi ili poštari.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.