ZABIO SE U AUTO SA ČETVORO MLADIH: Umesto da im pomogne, on otišao na njivu da zakopa dokaze! Svi su poginuli
Svi su poginuli, Foto: FTV/LIVNO PLUS / YOUTUBE

nečuveno

ZABIO SE U AUTO SA ČETVORO MLADIH: Umesto da im pomogne, on otišao na njivu da zakopa dokaze! Svi su poginuli

Sumnjiči se da je bez pomoći ostavio osobe povređene u udesu

Objavljeno:

Na predlog Kantonalnog tužilaštva Kantona 10, Opštinski sud u Livnu je danas osumnjičenom T.P. (41) odredio jednomesečni pritvor jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvoro mladih iz sela Strupnić, Vlado Vujeva (20), Slavica Vujeva (20), Jozo Matković (21) te Ivana Rimac (19).

On se tereti za teška krivična dela protiv sigurnosti javnog prometa, neukazivanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i krivotvorenja isprave, prenosi Srpskainfo.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. aprila oko 23 časa, u vreme zabrane kretanja zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mestu Kovačić, opština Livno, upravljao “lend roverom”, iz pravca Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svetala pa je levim prednjim delom vozila udario u prednji deo Golfa 2 u kojem su se nalazili poginuli.

Takođe se sumnjiči da je bez pomoći ostavio osobe povređene u udesu, je je zakopavao lovačke puške i municiju da ih policija nebi pronašla. Oružje je zakopao u njivi stotinjak metara od mesta nesreće, a što su policajci pronašli tokom uviđaja.

Osumnjičenom se takođe stavlja na teret da je u svojoj porodičnoj kući u mestu Rujani u Livnu držao protivtenkovski raketni bacač M-80- zvani zolja, dve ručne bombe M-75 i M-52, 15 pištolja različitih modela i kalibara, lovački karabin, miniciju različitih vrsta i kalibara i bajonete, prenosi Avaz.

Pored toga osumnjičeni se tereti da je dana 30. marta izradio lažnu ispravu, neovlaštenom upotrebom pravog pečata Lovačkog udruženja iz Lištana, potvrdu o kretanju, kojom se I.Š, osobi koja se za vreme saobraćajne nesreće nalazila na mestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vreme opasnosti od pojave korona virusa, kao lovočuvaru dozvoljava kretanje 24 sata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srpska info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.