ZARAŽENI MAJKA I SIN POBEGLI SA INFEKTIVNE! Nije im bio dobar karantin, a onda ni bolnica
Ilustracija, Foto: Profimedia

skandal u banjaluci

ZARAŽENI MAJKA I SIN POBEGLI SA INFEKTIVNE! Nije im bio dobar karantin, a onda ni bolnica

Majka i sin prethodno su, kao i ostali pozitivni koji nemaju simptome bolesti, smešteni u karantin Studentskog centra "Nikola Tesla"

Objavljeno:

Banjalučanin D. R. i njegova majka D. R, koji su pozitivni na virus korona, pobegli su sa Klinike za infektivne bolesti u Banjaluci, a potom su locirani u kući koju policija drži pod nadzorom, jer nema uslova za njihovo privođenje.

Majka i sin prethodno su, kao i ostali pozitivni koji nemaju simptome bolesti, smešteni u karantin Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci. Nezadovoljan uslovima smeštaja D. R. je po dolasku u "studenjak" napravio incident i pretio da će skočiti sa petog sprata. Pre toga se obratio medijima tvrdeći da je ponovo trebalo da bude testiran u roku od sedam dana, ali da to ni posle osam dana nije učinjeno.

Požalio se da ga za to vreme niko od zdravstvenih radnika nije kontaktirao ni pitao kako se oseća. Tvrdio je i da su uslovi u Studentskom centru loši, da nema grejanja, tople vode, te da je soba "buđava" i da nema osoblja. Nakon incidenta on i majka su evakuisani iz studenjaka i prebačeni u Kliniku za infektivne bolesti na lokaciji stare Hirurgije u Banjaluci, odakle su pobegli.

- Obezbeđenje je obavestilo policiju da su sa klinike pobegla dva pacijenta koja su bili na lečenju, a kod kojih je utvrđen virus korona. Nakon toga oni su identifikovani i locirani - rekla je portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić.

Ona kaže da je o svemu obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje se izjasnilo da se tu radi o krivičnim delima prenošenje zarazne bolesti, te nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

- Tužilac je naložio da se osumnjičeni liše slobode, ukoliko za to postoje uslovi, a ako ne postoje da se te osobe obezbede od strane policije do sticanja uslova. Oni su sada pod nadzorom policije - rekla je Mučibabić.

Iz PU Banjaluka apeluju na sve građane da se tokom vanredne situacije, ponašaju odgovorno i savesno.

- Postupajte u skladu sa zaključcima Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, jer se jedino na taj način možete zaštiti svoj i živote ljudi u svojoj okolini - navode u PU Banjaluka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.