OVO SU BROJEVI NOVIH SLUČAJEVA U REGIONU: Poznato je i u kojim gradovima su NAJVEĆA ŽARIŠTA!
U BiH je 167 pozitivnih na korona virus, Foto: Youtube printscreen, Ilustracija

korona u regionu

OVO SU BROJEVI NOVIH SLUČAJEVA U REGIONU: Poznato je i u kojim gradovima su NAJVEĆA ŽARIŠTA!

Od ukupnog broja dijagnostikovanih pacijenata zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji do sada su dve osobe preminule, dok je jedan pacijent izlečen

Objavljeno:

U Federaciji BiH broj zaraženih korona virusom potvrđen je u 53 slučaja, navodi se u izveštaju o epidemiološkoj situaciji Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Kako je navedeno, utvrđeni su uvezeni slučajevi iz Italije, Nemačke i Srbije. Lokalna transmisija evidentirana je na području tri kantona, Hercegovačko-neretvanskog, Unsko-sanskog kantona i Bosansko-podrinjskog.

Dva veća klastera u vezi su sa događajem u Konjicu, gde su do sada 22 potvrđena slučaja, slučaj u Mostaru, gde ima šest potvrđenih slučajeva.

U Unsko-sanskom kantonu evidentirana su tri klastera.

U celoj BiH ukupno je 167 osoba pozitivno na korona virus, od čega u RS 114, a u Federaciji BiH 53.

U RS danas, kako je saopšteno, nije bilo novih slučajeva obolelih od korona virusa.

U BiH su od posledica korona virusa preminule tri osobe, svi iz Federacije BiH.

U Severnoj Makedoniji registrovano je 29 novih slučajeva korona virusa, pa je ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata danas do podne iznosio 177, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Kako je naveo na svom fejsbuk profilu (facebook.com/filipce.venko), u poslednja 24 sata u Skoplju je potvrdjeno 20 novih slučajeva zaraze, u Kumanovu i Velesu po tri, u Prilepu dva i u Debru jedan.

Prema saopštenju Ministarstva zdravlja Severne Makedonije, u Skoplju je do sada registrovano 108 slučajeva zaraze korona virusom, u Debru 41 (jedan preminuli), u Kumanovu 11 (jedan preminuli), u Štipu sedam, Velesu tri, Kavadarcima, Ohridu i Prilepu po dva i u Gostivaru jedan.

Od ukupnog broja dijagnostikovanih pacijenata zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji do sada su dve osobe preminule, dok je jedan pacijent izlečen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.