DOKTOR ZVIZDIĆ UPOZORIO NA NAJVEĆI PROBLEM KORONE: On kaže da posto jedno rešenje za spas CELOG SVETA
Šukrija Zvizdić, Foto: Youtube printscreen

iz regiona o koroni

DOKTOR ZVIZDIĆ UPOZORIO NA NAJVEĆI PROBLEM KORONE: On kaže da posto jedno rešenje za spas CELOG SVETA

Mikrobiolog, dr Šukrija Zvizdić upozorio je građane BiH da ne postoji mogućnost da se u jednom trenutku hospitalizuju sve zaražene osobe

Objavljeno:

Mikrobiolog, dr Šukrija Zvizdić upozorio je građane BiH da ne postoji mogućnost da se u jednom trenutku hospitalizuju sve zaražene osobe. Njegovu objavu na Fejsbuku povodom Covid-19 prenosimo u celosti.

Dragi prijatelji, apelujem na sve građane Kantona da se maksimalno pridržavaju mera izolacije pošto ona predstavlja jedini način ublažavanja i suprimiranja naglog zaražavanja i oboljevanja stanovništva, a time i enorman pritisak na sve bolničke kapacitete u Sarajevu.

Budimo svesni da ne postoji mogućnost, ni u jednoj zemlji, čak i onim mnogo razvijenijim od naše, da u jednom trenutku hospitalizuju sve zaražene i bolesne. U situacijama epidemije idealno bi bilo da se svi zaraženi i oboleli smjeste u odgovarajuće bolnice, sa adekvatnim tretmanom i izolacijom.

Međutim, to nigde nije realno i ostvarivo kada su u pitanja ovakve pandemije. Realno i jedino moguće je da se samoizolujemo i izbegavamo kontakte sa potencijalnim nosiocem virusa.

Time omogućavamo zdravstvenom sistemu da funkcioniše na optimalnom ili napregnutom nivou za obolele od COVID-19, ali i za ostale bolestike koji imaju druge zdravstvene probleme (karcinomi, hronični bolesnici, akutna stanja, itd.).

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.