VOZIO DIREKTORA NA SASTANAK USRED PANDEMIJE, ZARAZIO SE I UMRO: Detalji smrti pacijenta iz Konjica su užasni!
Ilustracija, Foto: EPA /Zoltan Mihadak

tuga u mostaru

VOZIO DIREKTORA NA SASTANAK USRED PANDEMIJE, ZARAZIO SE I UMRO: Detalji smrti pacijenta iz Konjica su užasni!

Iz Kriznog štaba su kazali da je osoba koja je preminula imala obostranu upalu pluća, a u kliničku bolnicu Mostar primljen je u subotu

Objavljeno:

Na pres-konferenciji Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno je da je na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetske kliničke bolnice Mostar preminuo 53- godišnjak iz Konjica.

Iz Kriznog štaba su kazali da je osoba koja je preminula imala obostranu upalu pluća, a u kliničku bolnicu Mostar primljen je u subotu.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o vozaču direktora "Igmana" Đahida Muratbegovića. Navodno je preminuli sa aerodroma dovezao zaraženog srpskog državljanina, direktora kompanije iz oblasti namenske industrije, na proslavu 70. godišnjice "Igmana".

On je, kako je rekao dr. Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK imao obostranu upalu pluća i uprkos svim naporima infektologa preminuo u ranim poslepodnevnim satima.

Prvozaraženi muškarac iz Mostara, kazao je je i dalje u dosta teškoj zdravstvenoj situaciji, ima jaku upalu pluća i na respiratoru je. Ostali oboleli u HNK imaju srednje-teško zdravstveno stanje.

Kada je reč o muškarcu iz Mostara kod kojeg je sinoć potvrđen koronavirus nepoznanica je još da li se radi o novom klasteru.

- Dva epidemiologa to utvrđuju, popisuju se njegovi kontakti i videćemo je li reč o mostarskom klasteru ili se radi o nekom novom - rekao je dr.Avdić.

Dr. Maja Ostojić, šefica Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar kazala je da se trenutno testiraju tri uzorka iz HNK i dva iz ZHK te da će rezultati biti poznati tokom dana.

Na području HNK do sada su zabeležena 22 slučaja zaraze koronavirusom, među kojima je i preminuli pacijent iz Konjica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.